דרגו את המתכון
טונה אדומה, עם המרקם העשיר והבשרני והטעם העמוק והאוקיאני שלה, היא מעדן אמיתי של הים. המתכון הזה חוגג את הטעם הטבעי של סטייק טונה אדומה, צורבת אותם לשלמות כדי לשפר את טעמם העסיסיים תוך שמירה על הפנים העדין שלהם. מנה זו מלווה ברוטב תוסס של שמן זית עם הדרים, היא עדות ליופי של פשטות בבישול, המאפשרת לאיכות המרכיבים לזרוח. מושלם לאירוע מיוחד או לארוחת ערב מתוחכמת, מתכון הטונה האדומה הזה מענג את החך כמו שהוא קל להכנה.
איך להכין טונה אדומה צרובה? הרכיבים
- 4 סטייקים טונה אדומה בעובי של כ-2 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- לרוטב שמן זית הדרים:
- 60 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- מיץ מלימון 1
- 1 כף צלפים, שטופים וקצוצים
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
- 1 שן שום, קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
- מתבלים את סטייק הטונה בנדיבות במלח ופלפל.
- מחממים את שמן הזית במחבת כבדה על אש גבוהה עד שהוא חם מאוד אך לא מעשן.
- צורבים את סטייק הטונה כ-1-2 דקות מכל צד למדיום-רייר, תלוי בעובי הסטייקים. התאם את זמן הבישול אם אתה מעדיף את הטונה שלך מבושלת פחות או יותר.
- מוציאים את הטונה מהמחבת ונותנים לה לנוח כמה דקות.
- לרוטב, טורפים יחד בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, הצלפים, הפטרוזיליה והשום הטחון. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- פורסים את סטייק הטונה כנגד הדגן לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
- מסדרים את פרוסות הטונה בצלחות ומטפטפים את רוטב שמן זית הדרים.
- מגישים מיד בליווי סלט טרי או ירקות בגריל.
מתכון הטונה האדומה הזה הוא חגיגה של טעמים ומרקמים, המשלבת את העסיסיות של הדג עם הבהירות של רוטב ההדרים. זו מנה שבטוח תרשים, ומציעה טעם של ים שהוא גם מעודן וגם טעים לחלוטין.