הרם את ארוחת הערב שלך עם המתכון המעודן הזה של סלמון בחרדל ודבש שבטוח יעורר את בלוטות הטעם שלך! המנה הזו יוצרת את האיזון המושלם בין מלוח ומתוק, עם פילה סלמון עסיסי מצופה במרינדה טעימה של חרדל חריף ודבש עשיר. כל ביס הוא סימפוניה של טעמים שתשאיר לכם חשק נוסף. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב מיוחדת או פשוט מפנקים את עצמכם בארוחת גורמה בבית, מתכון הסלמון הזה הוא מובטח להנאת הקהל שהוא גם אלגנטי וגם קל להכנה.
רכיבים:
– 4 פילה סלמון, כ-150 גרם כל אחד
– 3 כפות חרדל דגנים מלאים
– 2 כפות דבש
– 1 כף שמן זית
– 1 שן שום, קצוצה
– 1 כף מיץ לימון טרי
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט
שלבים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים אותה מעט בשמן זית.
2. טורפים בקערה קטנה את החרדל הדגנים המלאים, הדבש, שמן הזית, השום הטחון ומיץ הלימון הטרי עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מניחים את פילה הסלמון בתבנית האפייה המוכנה, כשהעור כלפי מטה, ומתבלים אותם במלח ופלפל שחור.
4. יוצקים את תערובת החרדל והדבש על פילה הסלמון, מפזרים אותה בצורה אחידה לציפוי מלא.
5. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום ומניחים לסלמון להשרות במקרר למשך 30 דקות לפחות, ומאפשרים לטעמים להתמזג.
6. לאחר הכשרה, מסירים את נייר האלומיניום מתבנית האפייה.
7. אופים את הסלמון בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהסלמון מבושל ומתקלף בקלות בעזרת מזלג.
8. אם רוצים, אפשר גם לצלות את הסלמון ב-2-3 הדקות האחרונות כדי לקרמל את החלק העליון ולהוסיף נופך של צבע.
9. מוציאים את הסלמון מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
10. מקשטים את הסלמון בפטרוזיליה טרייה קצוצה למעט צבע ורעננות.
11. הגישו את הסלמון המענג הזה בחרדל ודבש לצד הצדדים האהובים עליכם, כמו ירקות צלויים או אורז מאודה, ותיהנו משילוב הטעמים הנפלא בכל ביס. בתאבון!