דרגו את המתכון

מתכון לפינוק גלידת יוגורט

הנה מתכון לגלידת יוגורט טעימה שבטוח תשמח את בלוטות הטעם שלך ותשמור אותך קריר בימי הקיץ החמים האלה!

גלידת יוגורט היא פינוק מענג המשלב את הטוב הקרמי של היוגורט עם הרענון הקפוא של הגלידה. יוגורט, שמקורו בתרבויות עתיקות כמו יוון וטורקיה, נהנה בגלל טעמו החריף והיתרונות הפרוביוטיים שלו במשך מאות שנים. כשהוא חוצב לגלידה, יוגורט הופך לקינוח קטיפתי-חלק שהוא גם מזין וגם מפנק. עמוסה בחלבון, סידן וחיידקים מועילים, גלידת היוגורט הביתית הזו היא תענוג נטול רגשות אשם לחובבי קינוחים בכל הגילאים.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את היוגורט היווני, השמנת הכבדה, הסוכר, תמצית הוניל וקורט מלח. מערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת חלקה וקרמית.
  2. טועמים את התערובת ומתקנים את המתיקות במידת הצורך על ידי הוספת עוד סוכר או תמצית וניל לפי טעמכם.
  3. לאחר שהתערובת מתאחדת היטב, מעבירים אותה למכונת גלידה ומערבבים לפי הוראות היצרן עד שהיא מגיעה למרקם רך להגשה.
  4. אם אין לכם מכונת גלידה, אפשר לצקת את התערובת לכלי רדוד ולהקפיא אותה למשך כשעתיים, תוך ערבוב כל 30 דקות כדי לשבור כל גבישי קרח ולהשיג מרקם קרמי.
  5. לאחר שגלידת היוגורט הוקפאה לעקביות הרצויה, הגישו אותה מיד בקערות או קונוסים והוסיפו את התוספות האהובות עליכם כמו פירות טריים, אגוזים, דבש או שוקולד צ'יפס.
  6. תיהנו מגלידת היוגורט הביתית שלכם מיד, או אחסנו שאריות בכלי אטום במקפיא למשך עד שבועיים.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את השמנת הכבדה בקרם קוקוס או בחלב שקדים בחלופה נטולת חלב. בנוסף, אתה יכול להשתמש בסירופ אגבה או סטיביה במקום סוכר מגורען לאפשרות דלת קלוריות.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות גלידת יוגורט ולוקח כ-10 דקות להכנה, לא כולל זמן ההקפאה.

רמת קושי: קל – מתכון זה דורש מינימום מרכיבים ושלבים פשוטים, מה שהופך אותו למושלם עבור שפים מתחילים וטבחים ביתיים עסוקים.

טיפים לשיפור:

זהו זה! עם כמה מרכיבים פשוטים ושלבים פשוטים, אתה יכול להקציף אצווה של גלידת יוגורט ביתית שבטוח תרשים את החברים והמשפחה שלך. תהנה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות