קצפת היא תוספת רב-תכליתית ומענגת לקינוחים רבים, ומוסיפה מרקם קרמי ונימוח ונגיעת מתיקות. בין אם אתם מעלים פרוסת פאי, מצנפים על גבי כוס שוקו חם או ממלאים עוגה, קצפת ביתית מעלה כל פינוק לשלב הבא. הכנת קצפת מאפס היא קלה להפליא ומאפשרת לך להתאים אישית את המתיקות והטעם לטעמך. עם כמה מרכיבים פשוטים ומעט הקצפה, תוכלו ליצור תוספת טעימה שתרשים את המשפחה והחברים.
מתכון לקצפת – רכיבים:
– 200 מ"ל שמנת להקצפה קרה (לפחות 30% אחוזי שומן)
– 2 כפות אבקת סוכר (להתאים לפי הטעם)
– 1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
שלבים:
1. מצננים קערת מיקסר ומקצפים או מקצף במקפיא כ-10-15 דקות לפני הכנת הקצפת.
2. יוצקים את הקצפת הקרה לקערת המערבל הצוננת.
3. מוסיפים לקרם את אבקת הסוכר ותמצית הווניל (אם משתמשים).
4. בעזרת מערבל חשמלי או מטרפה ידנית מתחילים להקציף את השמנת במהירות נמוכה לשילוב הסוכר והוניל.
5. מגבירים את המהירות בהדרגה לבינונית-גבוהה וממשיכים להקציף את השמנת עד שנוצרות פסגות רכות.
6. שימו לב לא להקציף את השמנת, כי היא עלולה להפוך במהירות לחמאה. הפסיקו להכות ברגע שמגיעים לסמיכות הרצויה.
7. בודקים את טעם הקצפת ומתקנים את המתיקות במידת הצורך על ידי הוספת אבקת סוכר נוספת.
8. לאחר שהקצפת מגיעה למרקם ולמתיקות הרצויים, היא מוכנה לשימוש.
9. השתמשו בכף כדי להטביע את הקצפת על הקינוחים או להעביר אותה לשק זילוף כדי להדביק על עוגות, פשטידות או פינוקים אחרים.
10. תיהנו מהטובות הקלה והאוורירית של קצפת ביתית על גבי הקינוחים האהובים עליכם, ותתענגו על הטעימות בכל ביס.