מתכון קל ופשוט לאוזני המן עם 3 מילויים שונים
מתכון לאוזני המן של פורים מאת אייל מאפים טובים:
המצרכים לבצק פריך:
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כף תמצית וניל
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר (120 גרם)
2 ביצים
1 כף גרידת תפוז
אופן ההכנה:
שופכים את הקמח למיקסר, את אבקת האפייה ואת המלח.
מוסיפים את החמאה, את הסוכר, ביצים, תמצית הווניל וגרדת התפוז.
מפעילים את המיקסר בערך 3-4 דקות ערבוב עד
שהבצק מתאחד.
מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים
למקרר למשך שעה.
בינתיים מכינים את המלית השונים.
(פירוט בהמשך למטה).
לאחר כשעה מוציאים מהמקרר את הבצק. מפרידים אותו
מהניילון הנצמד ומניחים על משטח אפייה מקומח. אין צורך ללוש.
מועכים את החתיכה שלקחנו על השולחן. לוקחים חלק מהבצק
בגודל כף יד. שמים קצת קמח למטה וקצת קמח למעלה
ומתחילים לרדד.
כדאי לרדד מהמרכז לצדדים, ומהמרכז קדימה ואחורה.
מרדדים עם מערוך לעובי של חצי סנטימטר.
קורצים כדורים בעזרת כוס.
את שאריות הבצק שנותרו מניילנים עם ניילון נצמד
ומכניסים למקרר שיתקרר ואח"כ נוכל להמשיך
לעבוד עם זה.
מילוי:
לכל כדור שקרצנו, ממלאים כפית אחת של מילוי שהכנו
(הוראות הכנה של המילויים בהמשך)
ומקפלים שלוש פעמים עד לכדי צורת אוזן המן.
מניחים על תבנית או מגש עם נייר אפייה ואופים בתנור
על חום של 180 מעלות כ-12-15 דקות.
מלית פרג:
1 כוס חלב
1 ורבע כוס סוכר
50 גרם חמאה
3 כוסות פרג טחון
1 כוס פירורי ביסקוויט
1 כף גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים בסיר חלב, חמאה וסוכר ומביאים לרתיחה.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפרג והפירורי
ביסקוויט וגרידת הלימון.
מחכים שיתקרר.
מלית שוקולד:
100 גרם ממרח שוקולד
1 כף פירורי ביסקוויט
מערבבים יחד.
מלית תמרים:
1 כוס ממרח תמרים
2 כפות אגוזים טחונים
1/4 כפית קינמון