דרגו את המתכון
יצא לכם להכין פעם שניצל טופו אפוי בתנור?
שניצל טופו אפוי בתנור, מציע טוויסט מענג לשניצל המסורתי, מחליף בשר בטופו מבלי להתפשר על החיצוני הפריך והזהוב או על הרך והטעם הפנימי. גרסה זו היא לא רק בריאה יותר, אפויה ולא מטוגנת, אלא גם מתאימה למי שמחפש חלופות צמחיות. פרוסות טופו במרינדה מצופות בפירורי לחם ואפויות לשלמות, ויוצרות מנה משביעה ורב-תכליתית
זוהי דרך נפלאה להציג את הטופו לספקנים, להראות את יכולתו לקבל טעמים ומרקמים המשמחים את החך. מגישים את השניצל הזה עם תוספת של פלחי לימון, תפוחי אדמה או סלט טרי לארוחה שלמה.
איך להכין שניצל טופו טפוי בתנור – הרכיבים
- 400 גרם טופו יציב
- 100 מ"ל חלב צמחי לא ממותק
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 100 גרם קמח לכל מטרה
- 200 גרם פירורי לחם
- 1 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית להברשה
צעדים
- לחץ על הטופו למשך 30 דקות לפחות כדי להסיר עודפי מים, ואז פורסים לחתיכות בעובי 1 ס"מ.
- טורפים יחד חלב צמחי וחרדל דיז'ון בצלחת רדודה.
- בכלי רדוד אחר מערבבים את הקמח עם מלח ופלפל.
- במנה שלישית מערבבים פירורי לחם עם פפריקה, מלח ופלפל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- טובלים כל פרוסת טופו תחילה בתערובת הקמח, לאחר מכן בתערובת החלב, ולבסוף מצפים בפירורי לחם.
- מניחים את פרוסות הטופו המצופות על תבנית האפייה המוכנה ומברישים קלות את החלק העליון בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות, או עד שהציפוי פריך וזהוב, הופכים באמצע זמן הבישול.
- מגישים חם עם דפנות לבחירתכם ופריסה של לימון.
שניצל טופו אפוי בתנור הוא קריצה לאוכל מנחם קלאסי עם יתרון מודרני ומודע לבריאות. זו מנה שמבטיחה לשמח, ומציעה חוויה פריכה ומלוחה שגם אוכלי הבשר המסורים ביותר ייהנו ממנה.