דרגו את המתכון

מתכון למרק פלפל קלוי אלוהי

מרק פלפל קלוי הוא מאכל לבבי ומנחם שמקורו במטבח הים תיכוני, שבו קלויים פלפלים תוססים כדי להוציא את המתיקות הטבעית ועומק הטעם שלהם. המרק הזה מושלם לחימום ביום קריר או להרשים את האורחים בטעמו העשיר ובצבעו היפה. זהו מתכון רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, בשילוב עם לחם פריך או סלט קל.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים את הפלפלים ומייבשים אותם. חותכים אותם לשניים לאורכם ומסירים את הזרעים והגבעולים.
  3. מניחים את חצאי הפלפלים על תבנית עם נייר אפייה, עם העור כלפי מעלה, ומטפטפים שמן זית. צולים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהקליפות נחרכות ומעורפלות.
  4. בזמן שהפלפלים צולים מחממים כף שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח.
  5. לאחר צליית הפלפלים מוציאים אותם מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט. לאחר מכן, מקלפים את הקליפות החרוכים וקוצצים את הפלפלים לחתיכות קטנות יותר.
  6. מוסיפים לסיר את הפלפלים הקלויים הקצוצים, קוביות העגבניות, הפפריקה המעושנת והתימין היבש עם הבצל והשום. מערבבים היטב לאיחוד.
  7. יוצקים את ציר הירקות ומביאים את התערובת לרתיחה. תן לזה להתבשל במשך 15-20 דקות, לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  8. השתמשו בבלנדר טבילה כדי לערבב את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לחילופין, ניתן להעביר את המרק לבלנדר בקבוצות ולערבב עד לקבלת מרקם חלק.
  9. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
  10. מגישים את מרק הפלפלים הקלויים חם, מעוטר בעלי בזיליקום טריים למעט צבע וטעם.

מרכיבים חלופיים:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרק ירקות בעל תעודת כשרות והבטחת שכל שאר המרכיבים עומדים בתקני הכשרות. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המרק על ידי הוספת שום קלוי או שילוב פלפלים אדומים קלויים לתוספת עומק של טעם.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה משרת 4-6 אנשים ולוקח כ-45 דקות להכנה.

רמת קושי: קַל

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות