דרגו את המתכון

מתכון לכרובית מהירה וקלה של 10 דקות

המתכון להקפצה של כרובית מהיר בזק הוא מושלם עבור לילות השבוע העמוסים שבהם אתה צריך משהו טעים ומזין על השולחן במהירות הבזק. כרובית, ירק רב תכליתי ועמוס בחומרים מזינים, תופסת את מרכז הבמה במתכון הזה, חדור טעמים מלוחים וצבעים מרהיבים. מקורו בלב המטבחים הביתיים, המתכון הזה מפגיש מרכיבים פשוטים וטכניקות בישול נטולות מאמץ כדי ליצור מנה משביעה ומפוצצת בטעם. בין אם אתם מבשלים לאחד או מאכילים משפחה, ניתן להגדיל או להקטין את המתכון הזה בקלות כדי להתאים לצרכים שלכם. עם קומץ מרכיבים בלבד וזמן הכנה מינימלי, תהיה לך ארוחה מעוררת תיאבון מוכנה ליהנות תוך זמן קצר.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. התחל בשטיפה יסודית של הכרובית ויבש אותה עם נייר סופג. מסירים את העלים וחותכים את ראש הכרובית לפרחים קטנים, מוודאים שכולם בערך באותו גודל לבישול אחיד.
  2. מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים למחבת את השום הטחון והג'ינג'ר תוך ערבוב מתמיד במשך כ-30 שניות עד לריח.
  3. מוסיפים בזהירות את פרחי הכרובית למחבת, מפזרים אותם בשכבה אחידה. תן להם להתבשל ללא הפרעה במשך 2-3 דקות כדי לאפשר להם לפתח צבע חום זהוב בצד אחד.
  4. לאחר מספר דקות, תנו לכרובית סיבוב עדין או ערבבו כדי להבטיח בישול אחיד. ממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות, או עד שהכרובית רכה אך עדיין יש בה פריך קל.
  5. מטפטפים את רוטב הסויה ושמן השומשום על הכרובית, ומערבבים היטב לציפוי אחיד. מבשלים עוד 1-2 דקות, נותנים לטעמים להתמזג יחד.
  6. לאחר שהכרובית מבושלת למרקם הרצוי, מסירים את המחבת מהאש. מעבירים את הכרובית המוקפצת לכלי הגשה ומקשטים בבצל ירוק פרוס ושומשום אם רוצים.
  7. הגישו את הכרובית המוקפצת חמה כמנה עצמאית או כתוספת לחלבון האהוב עליכם. תיהנו מהטעמים הטעימים ומהיתרונות התזונתיים של המתכון המהיר והקל הזה!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אתה יכול להחליף תמרי ברוטב סויה כדי להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את המתכון על ידי הוספת הירקות האהובים עליך כגון פלפלים, ברוקולי או אפונה לתוספת צבע ומרקם.

יתרונות תזונתיים:

תפוקת מתכון: מתכון זה משרת 2-4 אנשים, תלוי בגודל המנה.

זמן הכנה: בערך 10 דקות.

רמת קושי: קַל. מתכון זה דורש כישורי חיתוך וטיגון בסיסיים, מה שהופך אותו מתאים לטבחים בכל הרמות.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות