דרגו את המתכון
מתכון לעוגיות מלוחות פריכות במיוחד
העוגיות המלוחות הפריכות הללו הן תערובת מענגת של טוב מלוח ופריך, מושלמות לסיפוק התשוקה למלוחה. מקורם במתכוני ביסקוויטים אירופאיים מסורתיים, הם הותאמו לאורך זמן כדי להתאים לטעמים מודרניים. הפינוקים הממכרים הללו מייצרים איזון מושלם בין פריכות ומליחות, מה שהופך אותם לחטיף אהוב לכל אירוע.
רכיבים:
- 2 כוסות קמח מלא
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים קרים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח ים (בתוספת תוספת לפיזור מלמעלה)
- אופציונלי: עשבי תיבול או תבלינים לבחירתכם (כגון רוזמרין, טימין, אבקת שום או פלפל שחור)
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח המלא, אבקת האפייה וכפית מלח ים. אם משתמשים בעשבי תיבול או תבלינים נוספים, הוסיפו אותם למרכיבים היבשים כעת.
- יוצקים בהדרגה את שמן הזית תוך כדי ערבוב בעזרת כף או מרית עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
- מוסיפים לאט את המים הקרים תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק. היזהר לא לערבב יתר על המידה; הבצק צריך להיות רק מעורב ומעט דביק.
- מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים את הכדורים על תבנית האפייה המוכנה, משאירים מרווח ביניהם.
- משטחים כל כדור בכף היד או בגב כף עד שהם בעובי של כ-1 ס"מ.
- מפזרים קורט מלח ים על גבי כל עוגייה משוטחת לפרץ נוסף של טעם.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות ופריכות בשוליים.
- מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות על תבנית האפייה לפני שמעבירים לרשת לצינון מלא.
- לאחר התקררות, אחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.
מרכיבים חלופיים:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את הקמח המלא בקמח שקדים או בתערובות קמח ללא גלוטן. ודא שכל שאר המרכיבים הם כשרים או מתאימים לצרכים התזונתיים שלך.
יתרונות תזונתיים:
- העוגיות הללו מציעות יותר מסתם טעם; הם גם מכילים כמות גדולה של חומרים מזינים.
- עם בסיס של קמח מלא, הם מספקים מנה טובה של סיבים ופחמימות מורכבות.
- תוספת שמן זית מוסיפה שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
- בנוסף, המגע המלוח של מלח ים לא רק משפר את הטעם אלא גם מספק מינרלים חיוניים כמו נתרן וכלוריד במידה.
מנות: מתכון זה מניב כ-24 עוגיות, תלוי בגודל.
זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, בתוספת 10-12 דקות נוספות לאפייה.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.
טיפים:
- לקבלת מרקם פריך במיוחד, מרדדים את הבצק דק יותר לפני האפייה.
- התנסה עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם של העוגיות שלך.
- אם אתם מעדיפים אופציה מתוקה יותר, אפשר לפזר מעט סוכר או דבש על העוגיות לפני האפייה.
- כדי למנוע מהעוגיות להידבק לתבנית, אפשר לשמן אותה קלות בשמן זית או להשתמש במשטח אפייה מסיליקון במקום נייר פרגמנט.