מתכון למגנום שקדים עמוס בטעם
דבר בטוח! הנה מתכון פשוט לגלידת מגנום שקדים, עמוסה בטעם ובמרקם.
הגרסה הביתית הזו, שמקורה בחטיפי הגלידה הקלאסיים של מגנום, אהובים ברחבי העולם, מביאה לך את ההנאה המפנקת של גלידת וניל שמנת מצופה בשוקולד חלב עשיר ושקדים פריכים. זה הפינוק האולטימטיבי לכל חובב גלידה! עם כל ביס, תחוו את הניגודיות המענגת של גלידה חלקה וקטיפתית מול הקראנץ המשביע של השקדים, הכל עטוף בשוקולד דקדנטי.
רכיבים:
- 500 מ"ל של שמנת מתוקה
- 250 מ"ל חלב מלא
- 150 גרם סוכר
- 4 חלמונים גדולים
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שקדים, קצוצים
הוראות הכנה:
- בסיר, מערבבים את השמנת המתוקה והחלב המלא. מחממים את התערובת על אש בינונית עד שהיא עומדת להתבשל. מסירים מהאש ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת סמיכה וחיוורת.
- יוצקים בהדרגה את תערובת החלב החמה לתוך החלמונים תוך כדי טריפה מתמשכת למתן את הביצים.
- מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה מספיק כדי לצפות את גב הכף. היזהרו לא לתת לזה לרתוח.
- לאחר שהסמיך, מסירים את התערובת מהאש ומערבבים פנימה את תמצית הוניל. הניחו לו להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מכסים ומקררים לפחות 4 שעות או לילה עד לקירור יסודי.
- לאחר שהתערובת מתקררת, חורצים אותה במכונת גלידה לפי הוראות היצרן עד שהיא מגיעה למרקם רך להגשה.
- בזמן שהגלידה מתערבבת, ממיסים את שוקולד החלב בקערה המתאימה למיקרוגל במרווחים של 30 שניות, תוך ערבוב בין לבין, עד לקבלת תערובת חלקה.
- לאחר שהגלידה מוכנה, מטפטפים מעליה את השוקולד המומס תוך כדי חריצים, ומאפשרים לה ליצור מערבולות שוקולד לאורך כל הגלידה.
- הוסף את השקדים הקצוצים במהלך הדקות האחרונות של החביתה, וודא שהם מחולקים באופן שווה.
- מעבירים את הגלידה המחורצת לכלי עמיד במקפיא ומקפיאים ל-4 שעות לפחות או עד להתייצבות.
- הגישו כדורים של גלידת מגנום שקדים תוצרת בית בקערות או קונוסים ותיהנו מהשילוב שאי אפשר לעמוד בפניו של טוב קרם, פריך ושוקולדי!
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, אתה יכול להבטיח שהמרכיבים שלך יהיו כשרים. בנוסף, אם אתה מעדיף אפשרות נטולת חלב, אתה יכול להחליף את השמנת הכבדה והחלב המלא בקרם קוקוס וחלב שקדים, בהתאמה. רק הקפידו להשתמש גם בשוקולד ללא חלב.
יתרונות תזונתיים:
- גלידה זו מספקת מקור טוב לסידן מהחלב והשמנת, יחד עם חלבון ושומנים בריאים מהשקדים.
- בנוסף, זהו מקור פנטסטי לאושר וסיפוק!
מנות: מתכון זה מניב כ-6 מנות של גלידת מגנום שקדים טעימה.
זמן הכנה: לוקח בערך 30 דקות להכנה, בתוספת זמן הקפאה.
רמת קושי: הייתי מדרג את המתכון הזה כקל-בינוני. זה כרוך בכמה שלבים, אבל כולם די פשוטים.
טיפים:
- לפינוק מפנק במיוחד אפשר לפזר עוד שקדים קצוצים ושוקולד מגורר על הגלידה לפני ההגשה.
- כדי להעצים את טעם השקדים, אפשר לקלות את השקדים קלות במחבת יבשה לפני שחותכים אותם.
- וזכרו, סבלנות היא המפתח בעת מזימת הביצים כדי למנוע מהן להתכרבל. קח את הזמן שלך ותהנה מהתהליך!