מתכון למרק אבוקדו מלפפון קר ומרענן
מרק אבוקדו מלפפונים צונן זה מנה מרעננת ותוססת המושלם לימי הקיץ החמים או בכל פעם שמתחשק לכם ארוחה קלילה ומזינה. מוצאו מאזור הים התיכון, שבו מרקים מקררים הם מרכיב בסיסי לנצח את החום, מתכון זה משלב את פריכות המלפפונים עם העושר הקרמי של אבוקדו, מאוזן עם רמז של ליים חריף ורעננות של עשבי תיבול. זהו מיזוג מענג של טעמים ומרקמים שישאיר אותך תחושת התחדשות וסיפוק.
רכיבים:
- 2 מלפפונים גדולים, קלופים וקצוצים
- 1 אבוקדו בשל, קלוף ומגולען
- 1/4 כוס עלי כוסברה או נענע טריים
- 2 כפות מיץ ליים טרי
- שן שום אחת, קצוצה
- 1 כוס מרק ירקות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תוספות אופציונליות: עגבניות חתוכות לקוביות, בצל אדום חתוך לקוביות, טפטוף שמן זית
הוראות הכנה:
- מערבבים בבלנדר או מעבד מזון את המלפפונים הקצוצים, האבוקדו, עלי הכוסברה או הנענע, מיץ הליים, השום הטחון ומרק הירקות.
- מערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, מגרדים את הדפנות לפי הצורך כדי להבטיח שכל החומרים משולבים היטב.
- מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
- מעבירים את המרק לקערה או לכלי גדול ומכסים היטב.
- מצננים את המרק במקרר למשך שעה לפחות, ומאפשרים לו להתקרר היטב ולטעמים להתמזג יחדיו.
- לאחר הצטננות טועמים מהמרק ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים את מרק האבוקדו המלפפון הצונן בקערות, מעוטר בתוספות אופציונליות כגון קוביות עגבניות, בצל אדום חתוך לקוביות, זילוף שמן זית, או עשבי תיבול טריים נוספים.
- תיהנו מהמרק המרענן הזה בפני עצמו כארוחה קלה או כמנה ראשונה לפני המנה העיקרית.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרק ירקות בעל תעודת כשרות והקפדה על כל המרכיבים כשרות. אפשר גם להחליף את מרק הירקות במים או בציר ירקות ביתי אם רוצים. בנוסף, אל תהסס להתאים אישית את המרק על ידי הוספת מרכיבים כמו פלפל חריף חתוך לקוביות, ג'לפניוס לבעיטה פיקנטית, או יוגורט יווני לתוספת שמנת (אם לא עוקבים אחר תזונה טבעונית).
יתרונות תזונתיים:
- עמוס בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, המרק הזה הוא לא רק טעים אלא גם מזין להפליא.
- מלפפונים דלים בקלוריות ותכולת מים גבוהה, עוזרים לשמור על לחות ומסייעים לעיכול.
- אבוקדו מספק שומנים בריאים החיוניים לבריאות הלב, יחד עם סיבים ואשלגן.
- תוספת של מיץ ליים מוסיפה פרץ של ויטמין C, בעוד עשבי תיבול טריים כמו כוסברה או נענע תורמים ויטמינים נוספים ונוגדי חמצון.
- מרק זה הוא ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, ומתאים לטבעונים, מה שהופך אותו לאופציה מגוונת להעדפות תזונתיות שונות.
כמות: מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור ארוחת צהריים קלה או מתאבן מרענן להתחיל ארוחה.
זמן הכנה: זמן ההכנה למרק אבוקדו מלפפונים צונן זה כ-15 דקות, עם זמן קירור נוסף של לפחות שעה אחת כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
רמת קושי: מתכון זה קל להכנה, דורש כישורי בישול מינימליים. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אפילו טבחים מתחילים יכולים להקציף את המרק המרענן הזה בקלות.
טיפים לשיפור:
- לקבלת פרץ טעם נוסף, שקול להוסיף קורט פלפל קאיין או קורט רוטב חריף למרק לטוויסט פיקנטי.
- כדי להגביר את הקרמיות של המרק, הוסיפו תוספת אבוקדו בשל או כף יוגורט יווני לפני הערבוב.
- לקבלת צבע ירוק חי יותר, הלבישו את עלי הכוסברה או הנענע במים רותחים למשך מספר שניות, ולאחר מכן העבירו אותם מיד לאמבט קרח לפני הוספתם לתערובת המרק.
- כדי לחסוך זמן, ניתן להכין את המרק מראש ולשמור במקרר עד 24 שעות לפני ההגשה. רק הקפידו לערבב היטב לפני ההגשה כדי לשלב מחדש את כל המרכיבים המופרדים.
- אל תהסס להיות יצירתי עם התוספות ולהוסיף את המרכיבים האהובים עליך כמו מלפפונים חתוכים לקוביות, קרוטונים או טפטוף של זיגוג בלסמי לתוספת טעם ומרקם.
תיהנו ממרק אבוקדו מלפפונים צונן כתוספת מרעננת ומזינה לתפריט הקיץ שלכם או בכל פעם שאתם זקוקים לארוחה קלילה ומחייה!