חיפוש

מתכון לעוגיות תמרים עם שמן: עוגיות להיט

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לעוגיות תמרים עם שמן: עוגיות להיט

דבר בטוח! הנה מתכון לכמה עוגיות תמרים טעימות עם שמן שבטוח יהיו להיט בכל אירוע. לעוגיות הללו יש היסטוריה עשירה, שמקורה בתרבויות עתיקות שבהן התמרים היו נערצים בשל המתיקות הטבעית והיתרונות התזונתיים שלהם. תמרים נהנו במשך מאות שנים בשל תכונותיהם מעודדות אנרגיה ותכולת סיבים גבוהה, מה שהופך אותם למרכיב מושלם לפינוק בריא.

רכיבים:

  • – 1 כוס תמרים מגולענים, קצוצים
  • – 1/2 כוס שמן צמחי (כמו קנולה או שמן זית)
  • – 1/2 כוס סוכר חום
  • – ביצה 1
  • – 1 כפית תמצית וניל
  • – 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
  • – 1/2 כפית סודה לשתייה
  • – 1/4 כפית מלח
  • – אופציונלי: אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך או שקדים) לתוספת קראנץ'

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב מערבבים את התמרים הקצוצים, שמן צמחי וסוכר חום. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל לתערובת התמרים, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  4. בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק. אם משתמשים באגוזים קצוצים, מקפלים אותם בשלב זה לתוך הבצק.
  6. מרדדים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה. משטחים מעט כל כדור בכף היד.
  7. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד להזהבה קלה בשוליים.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. אתה יכול גם להחליף את הביצה ב"ביצה" של זרעי פשתן או צ'יה לאופציה ידידותית לטבעונים.

אתם מוזמנים להתנסות בסוגים שונים של שמן, כמו שמן קוקוס או אבוקדו, לקבלת טוויסט טעם ייחודי.

אם אתם מעדיפים אפשרות ללא גלוטן, החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • תמרים עמוסים בחומרים מזינים חיוניים כמו אשלגן, מגנזיום וויטמינים.
  • הם מקור נהדר לסוכרים טבעיים, המספקים דחיפה אנרגיה מהירה ללא התרסקות הקשורה לסוכרים מזוקקים.
  • תכולת הסיבים הגבוהה מעודדת עיכול ועוזרת לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה מניב כ-20 עוגיות ולוקח כ-30 דקות להכנה, עם 15 דקות נוספות לאפייה. זה מדורג כקל, כך שאפילו אופים מתחילים יכולים להכין מנה בקלות.

טיפים:

  • כדי לשפר את טעם העוגיות, נסו להוסיף לבצק קורט קינמון או אגוז מוסקט.
  • לעוגיות רכות יותר, אופים מעט מעט ונותנים להן להתקרר לחלוטין על תבנית האפייה לפני ההעברה.
  • יש לאחסן את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע, או להקפיא לאחסון ארוך יותר. רק הקפידו להפשיר אותם בטמפרטורת החדר לפני שתהנו.

עוגיות תמרים עם שמן הן פינוק מענג המשלב את המתיקות הטבעית של התמרים עם עושר השמן הצמחי, וכתוצאה מכך קינוח לעיס ומשביע. בין אם אתם מגישים אותם כחטיף או קינוח, הם בטוח יהיו להיט בקרב חברים ובני משפחה כאחד. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות