דרגו את המתכון

מתכון מקלות לחם שום מלוחים מענגים

מקורם בלב המטבח האיטלקי, מקלות לחם שום הם מלווה מענג לכל ארוחה או חטיף טעים בפני עצמו. מקלות פריכים אך רכים אלה חדורים בטעם החזק של שום ובפזר עשבי תיבול, מה שהופך אותם לבלתי ניתנים לעמוד בפני חובבי שום בכל מקום. בין אם מוגשת לצד מנת פסטה דשנה, כמתאבן או כחטיף משביע, מקלות השום הללו בטוח ישמחו אפילו את החך המבחין ביותר.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את המים החמים, הסוכר והשמרים. נותנים לזה לשבת כ-5 דקות עד שהשמרים מוקצפים.
  2. מוסיפים לתערובת השמרים את שמן הזית, השום הטחון, המלח ועשבי התיבול היבשים האופציונליים. מערבבים היטב לאיחוד.
  3. מוסיפים את הקמח בהדרגה, 1/2 כוס בכל פעם, תוך ערבוב עד שנוצר בצק רך.
  4. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים אותו כ-5-7 דקות, או עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כ-30-45 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה או משמנים אותו קלות בשמן זית.
  7. מחוררים את הבצק התפוח ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לחבל דק באורך של כ-20 ס"מ ומניחים אותם על תבנית האפייה המוכנה, תוך השארת רווח בין כל מקל לחם.
  8. מברישים את החלק העליון של מקלות הלחם בשמן זית ומפזרים עליהם גבינת פרמזן מגוררת, אם משתמשים בהם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  9. אופים את מקלות הלחם בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות, או עד שהם מזהיבים ופריכים מבחוץ.
  10. מוציאים את מקלות השום מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה. תיהנו מהם חמימים כתוספת טעימה או חטיף!

חלופות מתכון:

לאוכלי הכשרות או הנמנעים ממוצרי חלב, אפשר לוותר על גבינת הפרמזן או להשתמש בחלופה נטולת חלב. בנוסף, אתה יכול להחליף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן כדי ליצור מקלות לחם שום ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-12 מקלות לחם שום ולוקח כשעה להכנה, כולל זמן התפיחה.

רמת קושי: קַל. מתכון זה ידידותי למתחילים, דורש כישורי אפייה בסיסיים וציוד מינימלי.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות