פוקצ'ה מקמח מלא מתכון פצצה
פוקצ'ה מקמח מלא הוא לחם איטלקי מענג שהוא לא רק טעים, אלא גם מכיל שפע של תזונה. הלחם הכפרי הזה, שמקורו מאזורי החוף של איטליה, היה מרכיב עיקרי במשך מאות שנים, אהוב על טעמו הלבבי והמרקם הלעיס שלו. באופן מסורתי, פוקצ'ה עשויה מקמח לבן מזוקק, אבל המתכון הזה נותן לו סיבוב בריא יותר על ידי שימוש בקמח מלא, שמוסיף סיבים, ויטמינים ומינרלים נוספים לתערובת.
רכיבים:
- 500 גרם קמח מלא
- 7 גרם שמרים יבשים פעילים
- 1 כף דבש או סירופ מייפל
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית כתית מעולה, בתוספת תוספת לטפטוף
- 350 מ"ל מים חמימים
- תוספות לבחירתכם: רוזמרין טרי, עגבניות שרי, זיתים, בצל, שום, פתיתי מלח ים וכו'.
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את המים החמים, הדבש (או סירופ המייפל) והשמרים היבשים הפעילים. הניחו לו לשבת כ-5-10 דקות עד שהוא הופך לקצף.
- מוסיפים לתערובת השמרים את הקמח המלא, המלח ושמן הזית. מערבבים עד שנוצר בצק שאגי.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-5-7 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים אותו במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מחוררים את הבצק התפוח ומעבירים אותו לתבנית אפייה משומנת קלות, מותחים אותו כך שיתאים לתבנית.
- בעזרת האצבעות יוצרים גומות על פני הבצק. מזלפים שמן זית ומפזרים תוספות לבחירתכם.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהפוקצ'ה מזהיבה ונשמעת חלולה כאשר דופקים בתחתיתה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.
יתרונות תזונתיים:
- קמח מלא הוא כוכב על כשזה מגיע לתזונה.
- הוא עשיר בסיבים, שהם נהדרים לעיכול ועוזרים לשמור על תחושת שובע לאורך זמן.
- הוא מכיל גם ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמיני B, ברזל ומגנזיום, החשובים לבריאות הכללית.
כמות, זמן הכנה ורמת קושי: המתכון הזה מניב פוקצ'ה גדולה ואוורירית מקמח מלא, המושלמת לחלוקה עם חברים ובני משפחה. זה אידיאלי לבראנץ', פיקניקים, או כתוספת למרקים וסלטים. ואל תדאגו לבלות שעות במטבח – המתכון הזה יחסית קל וישר, עם זמן הכנה ובישול כולל של כשעתיים.
טיפים וחלופות:
- אם אתם מקפידים על תזונה כשרה, ודאו שהמרכיבים שלכם מאושרים כשרות. אתה יכול גם להתאים אישית את התוספות כך שיתאימו להעדפותיך או להגבלות התזונה שלך.
- להגברת טעם נוספת, נסו להוסיף לבצק שיני שום צלויות או עגבניות מיובשות לפני האפייה.
- כדי להשיג קרום פריך יותר, הניחו תבנית רדודה של מים על הרשת התחתון של התנור בזמן האפייה.
- שאריות פוקצ'ות ניתנות לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד יומיים, או להקפיא לאחסון ארוך יותר. כל שעליך לעשות הוא לחמם מחדש בטוסטר אובן או בתנור כדי ליהנות ממנו שוב.
אז הנה לכם – פוקצ'ה מקמח מלא בריאה ומלאת טעם שהיא מזינה כמו שהיא טעימה. נסה את המתכון הזה והרשם את החברים והמשפחה שלך עם כישורי האפייה שלך!