דרגו את המתכון
מתכון לחמניות חלב יפניות אווריריות ומענגות
לחמניות חלב יפניות, הידועות גם בשם "לחם חלב הוקאידו", ידועות במרקם הרך והאוורירי ובטעם המתוק מעט. הלחמניות הללו, שמקורן מהוקאידו, יפן, זכו לפופולריות ברחבי העולם בשל האופי הרב-תכליתי שלהן – מושלם לכל דבר, החל מסנדוויצ'ים ועד לחמניות לארוחת ערב.
רכיבים:
- 500 גרם קמח לחם
- 8 גרם שמרים אינסטנט
- 50 גרם סוכר
- 8 גרם מלח
- 250 מ"ל חלב חם
- 50 גרם חמאה לא מלוחה, רכה
- 1 ביצה טרופה (לשטיפת ביצים)
הוראות הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח הלחם, שמרי האינסטנט, הסוכר והמלח. מערבבים היטב כדי להבטיח פיזור אחיד של החומרים.
- יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים פנימה את החלב החם. השתמש בכף עץ או בידיים כדי לערבב עד שנוצר בצק מחוספס.
- מוסיפים לבצק את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית, כ-10-15 דקות. אתה יכול גם להשתמש במיקסר סטנד עם וו בצק לשלב זה.
- לאחר שהבצק חלק ואלסטי, מעצבים אותו לכדור ומניחים אותו בחזרה לקערת המערבל. מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים לה להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, חוררים אותו כלפי מטה כדי לשחרר את בועות האוויר. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים ומעצבים מכל חלק כדור.
- מניחים את כדורי הבצק המעוצבים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים מעט מרווח בין כל לחמנייה להרחבה. מכסים במגבת ונותנים להם להתפחה עוד 30-45 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מברישים את הלחמניות המגוהמות בשטיפת ביצים טרופה לגימור מבריק.
- אופים את הלחמניות בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות, או עד שהן מזהיבות מלמעלה ונשמעות חלולות כשנוקשים על התחתית.
- לאחר האפייה, מוציאים את הלחמניות מהתנור ונותנים להן להתקרר על רשת לפני ההגשה.
מרכיבים חלופיים:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את החלב בחלב סויה או חלב שקדים ולהשתמש במרגרינה במקום בחמאה. בנוסף, אתה יכול להשתמש בדבש או בסירופ מייפל במקום סוכר לחלופה של ממתיק טבעי.
יתרונות תזונתיים:
- לחמניות חלב יפניות מהוות מקור טוב לפחמימות לאנרגיה, ותוספת החלב מספקת חלבון וסידן.
- השימוש בקמח לחם מבטיח תכולת חלבון גבוהה יותר בהשוואה לקמח לכל מטרה, מקדם תחושת מלאות.
- בנוסף, המרקם הרך הופך אותם לעיכול בקלות.
כמות: מתכון זה מכין כ-12 לחמניות.
זמן הכנה: כשעתיים כולל הגהה ואפייה.
רמת קושי: קלה. בעוד שהמתכון דורש זמן מה להגהה, השלבים הם פשוטים, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים.
טיפים לשיפור:
- ללחמניות רכות אפילו יותר, אתה יכול להשתמש בשיטת טאנגזונג על ידי בישול חלק מהקמח עם חלב עד ליצירת עיסה סמיכה, ואז לשלב אותו בבצק.
- נסה עם צורות שונות עבור הלחמניות שלך, כגון קשרים או פיתולים, כדי להוסיף עניין ויזואלי לסלסלת הלחם שלך.
- הגישו את הלחמניות האלה חמימות עם טפיחת חמאה או השתמשו בהן להכנת כריכים מלאים במרכיבים האהובים עליכם לארוחה משביעה בדרכים.