דרגו את המתכון
בלינצ'ס פטריות הם קרפים עדינים ומלוחים במילוי תערובת פטריות עשירה ואדמתית. המתכון הזה משלב את הקלילות של הקרפים עם הטעמים הלבביים של פטריות מוקפצות, ויוצרים מנה מנחמת ואלגנטית כאחד. זוהי מנה מושלמת לבראנץ' מרגיע בסוף השבוע או לארוחת ערב כיפית.
רכיבים לבלינצ'ס פטריות – זמן הכנה כ-45 דקות:
לקרפים:
- 200 גרם קמח
- 2 ביצים גדולות
- 300 מ"ל חלב
- 1 כף חמאה מומסת
- קורט מלח
למילוי הפטריות:
- 400 גרם פטריות טריות (כל זן שתעדיפו)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 100 גרם שמנת חמוצה
- שמיר טרי או פטרוזיליה לקישוט
שלבי ההכנה של בלינצ'ס פטריות:
- מכינים את בלילת הקרפ על ידי טריפה של הקמח, הביצים, החלב, החמאה המומסת וקורט מלח עד לקבלת תערובת חלקה. נותנים לבלילה לנוח 30 דקות לפחות.
- בזמן שהבלילה נחה מנקים את הפטריות ופורסים אותן לפרוסות דקות. מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ למחבת ומאדים עד לשקיפות, ואז מוסיפים את השום הטחון ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים את הפטריות הפרוסות למחבת ומבשלים עד שהן רכות ושחומות, כ-8-10 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- לאחר שמלית הפטריות מוכנה, הניחו אותה בצד והקפידו להתחמם בזמן שאתם מבשלים את הקרפים.
- מחממים מחבת טפלון על אש בינונית ומשמנים אותה קלות בחמאה. יוצקים מצקת קטנה של בלילת קרפ לתוך המחבת ומערבבים אותה כדי לצפות את התחתית באופן שווה. מבשלים כ-1-2 דקות עד שהשוליים מתחילים להתרומם והתחתית מזהיבה.
- הופכים בזהירות את הקרפ ומבשלים עוד 1-2 דקות בצד השני. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
להרכבת הבלינצ'ס מניחים במרכז כל קרפ כף ממלית הפטריות ומקפלים למשולש או מגלגלים.
מגישים את בלינצ'ס הפטריות חמים, בתוספת כף שמנת חמוצה ומעוטרת בשמיר טרי או פטרוזיליה. תהנו!