נקניקיות בתנור הן ארוחה קלה ומהירה שמושלמת ללילות חול עמוסים או סופי שבוע עצלנים.
שיטה זו של אפיית נקניקיות מבטיחה שהן מבושלות באופן שווה ומשחימות להפליא, במינימום מאמץ נדרש.
עם רק כמה מרכיבים פשוטים ותנור חם, תוכל לקבל נקניקיות טעימות מוכנות לאכילה תוך זמן קצר.
זמן נדרש: כ-25-30 דקות
רכיבים:
– 6 נקניקיות (לבחירה במגוון)
– שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם
– אופציונלי: עשבי תיבול ותבלינים לבחירתכם (כגון רוזמרין, טימין, אבקת שום או פפריקה)
הוראות:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום לניקוי קל.
2. מניחים את הנקניקיות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל נקניקיה כדי להבטיח בישול אחיד.
3. השתמשו בסכין חדה כדי להבקיע כל נקניק עם חתכים רדודים בחלק העליון. זה עוזר למנוע מהם להתפוצץ בזמן שהם מתבשלים ומאפשר לשומן להתפזר החוצה.
4. מזלפים מעט שמן זית על הנקניקיות, ולאחר מכן מתבלים אותן בנדיבות במלח ופלפל. אם תרצה, אתה יכול גם לפזר על עשבי תיבול ותבלינים האהובים עליך לתוספת טעם.
5. מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש ואופים את הנקניקיות במשך 20-25 דקות, או עד שהן מזהיבות ומבושלות.
6. בערך באמצע זמן הבישול, השתמשו במלקחיים כדי להפוך בזהירות את הנקניקיות כך שישחימו באופן שווה מכל הצדדים.
7. לאחר שהנקניקיות מבושלות ומשחימות יפה, מוציאים אותן מהתנור ונותנים להן לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
8. הגישו את הנקניקיות חמות, לבד או עם התוספות האהובות עליכם כמו חרדל, קטשופ, כרוב כבוש או פירה.
9. תהנו מהנקניקיות הטעימות והעסיסיות היישר מהתנור, והתענגו על הפשטות והנוחות של המנה הקלאסית הזו.