פסטה פיצה היא מנה מענגת המשלבת את הטעמים של שתי קלאסיקות איטלקיות אהובות: פיצה ופסטה.
זוהי ארוחה מנחמת ומשביעה שמושלמת ללילות חול עמוסים או מפגשים מזדמנים עם חברים ובני משפחה.
עם גבינה דביקה, רוטב עגבניות מלוח ותוספות טעימות, פסטה פיצה בטוח תהפוך לאהובה חדשה במשק הבית שלך.
זמן נדרש: כ-30-35 דקות
רכיבים:
– 300 גרם פסטה (פנה או הצורה האהובה עליך)
– 400 גרם שימורים של עגבניות חתוכות לקוביות
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
– תוספות הפיצה האהובות עליך (כגון פטריות או זיתים)
– 200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
– 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
– 2 כפות שמן זית
– 1 כפית אורגנו מיובש
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עלי בזיליקום טריים, לקישוט (לא חובה)
הוראות:
1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והפלפל, ומאדים עד לריכוך, כ-5 דקות.
3. מוסיפים את השום הטחון למחבת ומבשלים כדקה נוספת עד לריח.
4. יוצקים פנימה את קוביות השימורים של העגבניות והאורגנו המיובש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים לרוטב להתבשל כ-10-15 דקות, עד שהוא מסמיך מעט.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
6. לאחר שהרוטב הסמיך, מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת והפפרוני הפרוס (או תוספות אחרות). מערבבים הכל יחד עד שהפסטה מצופה באופן אחיד ברוטב.
7. מעבירים את תערובת פסטה הפיצה לתבנית אפייה גדולה או מחבת עמידה בתנור.
8. מפזרים את גבינת המוצרלה המגוררת באופן שווה על גבי הפסטה, ואחריה גבינת פרמזן מגוררת.
9. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והשוליים מזהיבים.
10. מוציאים את פסטה הפיצה מהתנור ונותנים לה להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
11. מקשטים בעלי בזיליקום טריים, אם רוצים, ומגישים חם.
12. תיהנו מפסטת פיצה ביתית טעימה עם הסלט האהוב עליכם או לחם שום בצד!