ארטישוק ממולא צמחוני מתכון מענג
דבר בטוח! בואו לצלול לתוך מתכון מענג של ארטישוק ממולא צמחוני.
מקורו בלב המטבח הים תיכוני, מתכון ארטישוק ממולא צמחוני זה הוא חגיגה של טעמים ומרקמים. עם שורשיו במסורות קולינריות רומיות ויווניות עתיקות, ארטישוק ממולא זכה להערכה במשך מאות שנים. המנה הזו משלבת את הטוב הארצי של ארטישוק עם מלית בטעם, ויוצרת מנה אלגנטית ומנחמת כאחד. מושלם לארוחת ערב נעימה או לאירוע מיוחד, הארטישוקים הממולאים האלה בטוח ירשימו.
רכיבים:
- 4 ארטישוקים גדולים
- 1 כוס פירורי לחם (עדיף תוצרת בית)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (או שמרים תזונתיים לאופציה טבעונית)
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 לימון, מיץ
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: עגבניות מיובשות קצוצות, צנוברים או זיתים לתוספת טעם
הוראות שלב אחר שלב:
- מתחילים בהכנת הארטישוק. שטפו אותם תחת מים קרים, ואז גזרו את הגבעול ואת הסנטימטר העליון של כל ארטישוק. השתמש במספרי מטבח כדי לקצץ את הקצוות החדים של העלים.
- מערבבים בקערת מיקסר את פירורי הלחם, גבינת פרמזן, פטרוזיליה קצוצה, שום טחון, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים היטב לאיחוד.
- מורחים בעדינות את העלים של כל ארטישוק כדי ליצור מקום למלית. השתמשו בכף כדי למלא את מרכז כל ארטישוק בתערובת פירורי הלחם, מהדקים אותה בחוזקה לתוך העלים.
- מניחים את הארטישוק הממולאים בסיר גדול עם סלסלת אידוי. הוסף מספיק מים לסיר כדי להגיע ממש מתחת לתחתית סל הקיטור.
- מכסים את הסיר ומאדים את הארטישוק על אש בינונית במשך 30-40 דקות, או עד שהעלים רכים ונוקבים בקלות במזלג.
- לאחר הבישול, מוציאים בזהירות את הארטישוקים הממולאים מהסיר ומעבירים אותם לצלחת הגשה.
- מגישים את הארטישוק הממולא חם, מעוטר בפטרוזיליה קצוצה נוספת או גבינת פרמזן מגוררת אם רוצים.
- תיהנו מהשילוב המענג של טעמים ומרקמים בכל ביס של הארטישוקים הממולאים הצמחוניים האלה!
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, פשוט וודאו שכל המרכיבים המשמשים הם בעלי כשרות. ניתן גם להתאים אישית את המלית לפי העדפות אישיות והגבלות תזונתיות. נסו להוסיף אגוזים קצוצים או פירות יבשים לטוויסט ייחודי, או החליפו את גבינת הפרמזן בחלופה נטולת חלב בגרסה טבעונית.
יתרונות תזונתיים:
- ארטישוק עמוס בחומרים מזינים כמו סיבים, נוגדי חמצון וויטמינים C ו-K.
- המנה הזו דלה בקלוריות ועתירה בסיבים, מה שהופך אותה לבחירה מזינה לכל מי שמחפש לשמור על תזונה בריאה.
- תוספת שמן זית מספקת שומנים בריאים, בעוד שהפטרוזיליה מוסיפה פרץ של טעם רענן יחד עם ויטמינים ומינרלים חיוניים.
מספר מנות: מתכון זה מניב 4 מנות.
זמן הכנה: כ-30 דקות.
רמת קושי: קלה
טיפים לשיפור:
- בבחירת ארטישוק, חפשו כאלה שמרגישים כבדים לגודלם ובעלי עלים ארוזים היטב.
- כדי למנוע השחמה, משפשפים את המשטחים החתוכים של הארטישוק במיץ לימון.
- אם עלי הארטישוק קשים, גזרו את הקצוות החדים בעזרת מספריים למטבח לפני הבישול.
- לאדות את הארטישוק הממולאים במקום להרתיח אותם כדי לשמור על יותר חומרים מזינים וטעם.
- מגישים את הארטישוק הממולאים עם תוספת של רוטב מרינרה או איולי לטבילה.