דרגו את המתכון

 

סברינה הוא קינוח צרפתי קלאסי עם היסטוריה עשירה החל מהמאה ה19. הקינוח המענג הזה נקרא על שמו של ז'אןאנטלם ברילהסווארין, גסטרונום וסופר צרפתי, הוא וריאציה של רום באבה המסורתי. סווארין עשוי מבצק שמרים שהושרה בסירופ מתוק, בדרך כלל בטעם רום או ליקרים אחרים, ולאחר מכן מעליו קצפת או פירות טריים. הקינוח האלגנטי הזה הוא מרכיב עיקרי של המטבח הצרפתי, שלעתים קרובות נהנה ממנו באירועים מיוחדים ובחגיגות. עם המרקם הקליל והאוורירי, המתיקות העדינה והטעמים המפנקים שלו, סברינה בטוח ירשים אפילו את החך הבחנה ביותר.

רשימת רכיבים:

עבור הסווארין:

 2 כוסות (250 גרם) של קמח לכל מטרה

 1/4 כוס (50 גרם) סוכר מגורען

 חבילה אחת (7 גרם) של שמרים יבשים פעילים

 1/2 כפית מלח

 3 ביצים גדולות

 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב חם

 1/4 כוס (60 גרם) חמאה ללא מלח, מומסת

 1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

 1 כוס (240 מ"ל) מים

 1 כוס (200 גרם) סוכר מגורען

 1/4 כוס (60 מ"ל) רום או ליקר אחר (לא חובה)

 קליפת 1 לימון או תפוז

להגשה (אופציונלי):

 קצפת

 פירות טריים (כגון פירות יער או אפרסקים פרוסים)

שלב 1: מכינים את הבצק

שלב 2: מעצבים ומגיהים את הבצק

שלב 3: אופים את הסווארין

שלב 4: הכינו את הסירופ

שלב 5: משרים את הסווארין

שלב 6: מגישים

יתרונות תזונתיים:

סברינה אולי לא אפשרות הקינוח הבריאה ביותר שיש, אבל בהחלט שווה להתפנק בה באירועים מיוחדים. בעוד שהוא עשיר בפחמימות וסוכרים בשל הבצק השמרים והשריית הסירופ שלו, ניתן ליהנות מסווארין במידה מתונה כחלק מתזונה מאוזנת. בנוסף, ניתן להכין סברינה עם קמח מלא לתוספת סיבים וערך תזונתי. בתוספת פירות טריים, זה יכול גם לספק כמה ויטמינים ומינרלים חיוניים. כמו בכל קינוח, שליטה במנות היא המפתח ליהנות מסווארין מבלי להתפנק יותר מדי.

מנות:

מתכון זה מכין סווארין אחד, המשרת כ8-10 אנשים.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לסברינה הוא כ20 דקות, עם שעתיים נוספות הנדרשות להגהה ואפייה.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקושי הבינוני, מתאים לאופים ביתיים עם קצת ניסיון בעבודה עם בצקי שמרים. בעוד שהמרכיבים והטכניקות פשוטים, תהליך ההגהה של הבצק והבטחת המרקם והתפחה המתאימים עשויים לדרוש מיומנות ותשומת לב לפרטים.

חלופות מתכון:

טיפים לבישול:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות