חיפוש

מתכון עם גריסי פנינה : דייסת גריסי פנינים קלאסיקה מנחמת

מתכון עם גריסי פנינה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

 

גריסי פנינה, הידועים גם כגריסים הומיניים, היו מרכיב עיקרי במטבח הדרומי במשך מאות שנים. מקורו במסורות קולינריות אינדיאניות ואפריקניות, הגריסים עשויים מתירס טחון שעבר קליפה ומיובש.

המרכיב הצנוע אך הרב תכליתי הזה נהנה בצורות שונות, ממנות מלוחות כמו שרימפס וגריסים ועד להכנות בסגנון דייסה מתוקה. במתכון הזה נכין דייסת גריסי פנינים קלאסית ומנחמת, מושלמת לארוחת בוקר דשנה או ארוחה נעימה בכל שעה ביום.

רשימת רכיבים:

 1 כוס (160 גרם) גריסי פנינה

 4 כוסות (960 מ"ל) מים

 2 כוסות (480 מ"ל) חלב (חלבי או על בסיס צמחי)

 קורט מלח

 תוספות אופציונליות: חמאה, דבש, סירופ מייפל, קינמון, פירות טריים, אגוזים

הוראות הכנה שלב אחר שלב:

  1. בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה על אש בינונית גבוהה.
  2. טורפים פנימה בהדרגה את גריסי הפנינה תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת היווצרות גושים.
  3. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים את הגריסים, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ20-25 דקות או עד שהם סמיכים וקרמיים.
  4. מערבבים פנימה את החלב והמלח, ממשיכים לבשל את הגריסים עוד 5-10 דקות עד שהם מגיעים לסמיכות הרצויה.
  5. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לדייסה לשבת כמה דקות להסמכה נוספת.
  6. מגישים את דייסת גריסי הפנינה חמימה, ומעליה תוספות לבחירתכם כמו חמאה, דבש, סירופ מייפל, קינמון, פירות טריים או אגוזים.
  7. תהנו מהקערה הטעימה והמנחמת שלכם של דייסת גריסי פנינים מיושנת, מושלמת לארוחת בוקר משביעה או לארוחה נעימה בכל שעה ביום!

מנות:

מתכון זה מכין כ4 מנות של דייסת גריסי פנינה.

זמן הכנה:

זמן ההכנה לדייסת גריסי פנינים הוא כ30-40 דקות.

רמת קושי:

מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מתאים לטבחים בכל רמות המיומנות. זה דורש מינימום מרכיבים וטכניקות בישול פשוטות.

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להשתמש בחומרי גלם בעלי תעודת כשרות. לאופציה נטולת חלב או טבעונית, אתה יכול להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים, חלב קוקוס או חלב שיבולת שועל. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את התוספות כך שיתאימו להעדפות הטעם שלך, להוסיף אפשרויות מלוחות כמו גבינה או בייקון לטוויסט מלוח.

 

טיפים לבישול:

  •  שטפו היטב את גריסי הפנינים לפני הבישול כדי להסיר פסולת או אבק.
  •  השתמשו בסיר עם תחתית כבדה כדי למנוע מהגריסים להידבק לתחתית ולהישרף.
  •  מערבבים את הגריסים לעתים קרובות בזמן הבישול כדי למנוע היווצרות גושים.
  •  התאם את עקביות הדייסה על ידי הוספת חלב או מים אם היא נעשית סמיכה מדי.
  •  התנסו עם תוספות וטעמים שונים כדי ליצור גרסה ייחודית משלכם של דייסת גריסי פנינים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות