חיפוש

מתכון סחוג ירוק תימני מפוצץ טעמים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון סחוג ירוק תימני מפוצץ טעמים

סחוג ירוק תימני הוא תערובת תבלינים תוססת וארומטית מפוצצת טעם, שמקורה בלב המטבח התימני. תיבול מסורתי זה הוא מרכיב עיקרי במשקי בית בתימן, ומוסיף עומק ומורכבות למגוון מנות. ההיסטוריה שלו מתחילה מאות שנים, שם הוא עוצב בקפידה על ידי טבחים תימנים כדי לשפר את הטעמים של היצירות הקולינריות שלהם.

רכיבים:

  • 1 כוס עלי כוסברה טריים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 2-3 פלפלי צ'ילי ירוקים (להתאים לפי החריפות הרצויה)
  • 4 שיני שום
  • חתיכת ג'ינג'ר בגודל 1 אינץ', קלופה
  • 1 כפית תרמילי הל, הסר גרעינים
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לטעימה
  • 2-3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  1. שוטפים היטב את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ומייבשים אותם במגבת נייר. מסירים גבעולים קשים וקוצצים גס את העלים.
  2. יש לחלץ את פלפלי הצ'ילי הירוקים אם תרצה, בהתאם להעדפתך לחום. קוצצים אותם גס יחד עם שיני השום והג'ינג'ר הקלוף.
  3. במחבת יבשה על אש בינונית, קולים את תרמילי ההל, זרעי הכמון וזרעי הכוסברה עד שהם מריחים, כ-1-2 דקות. היזהר לא לשרוף אותם.
  4. מעבירים את התבלינים הקלויים למכתש ועלי או לטחנת תבלינים. טוחנים אותם לאבקה גסה.
  5. במעבד מזון או בלנדר מערבבים את הכוסברה הקצוצה, הפטרוזיליה, פלפלי הצ'ילי הירוק, השום, הג'ינג'ר, התבלינים הטחונים, הפלפל השחור והמלח.
  6. דופקים את התערובת תוך הוספת שמן זית בהדרגה עד לקבלת מרקם חלק דמוי משחה. ייתכן שיהיה עליך לגרד את דפנות המעבד או הבלנדר מדי פעם.
  7. טועמים את הסחוג ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח או תבלינים לפי העדפתכם.
  8. לאחר מוכן, מעבירים את הסחוג הירוק התימני לכלי אטום ומאחסנים במקרר. ניתן להשתמש בו מיד או לשמור עד שבוע.

חלופות כשרות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, קיימות מספר חלופות זמינות. ניתן להבטיח שהמרכיבים המשמשים יהיו כשרים, ולמי שנמנע מתבלינים ספציפיים, ניתן לבצע תחליפים מבלי לפגוע במהות הסחוג. לדוגמה, אם הל אינו זמין, ניתן להגדיל את כמות זרעי הכמון או הכוסברה לקבלת עומק טעם דומה.

יתרונות תזונתיים:

  • המרכיבים של סחוג ירוק תימני הם תערובת הרמונית של עשבי תיבול טריים, תבלינים וארומטים, כל אחד תורם את המהות הייחודית שלו לתערובת.
  • בדרך כלל, הוא כולל כוסברה טרייה, פטרוזיליה, פלפל צ'ילי ירוק, שום, ג'ינג'ר, הל, כמון, זרעי כוסברה ופלפל שחור.
  • שילוב זה מציע לא רק פרץ של טעם אלא גם שפע של יתרונות תזונתיים. כוסברה ופטרוזיליה עשירים בויטמינים A, C ו-K, בעוד ששום וג'ינג'ר מתגאים בתכונות מחזקות מערכת החיסון. 
  • התבלינים מוסיפים לתערובת נוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות, מה שהופך את סחוג הירוק התימני לא רק טעים אלא גם מזין.

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: המתכון הזה מניב מספיק סחוג ירוק תימני כדי לתבל בנדיבות כמה מנות, מה שהופך אותו למושלם להכנת ארוחה או לחלוקה עם חברים ובני משפחה. הכנתו לוקח בערך 20 דקות, מה שהופך אותו למתכון מהיר ופשוט יחסית. בסולם הקושי, זה נופל איפשהו בין קל לבינוני, תלוי ברמת הנוחות שלך עם טיפול בעשבי תיבול טריים ותבלינים.

טיפים לשיפור המתכון:

  • לקבלת עקביות חלקה יותר, אתה יכול להוסיף שפריץ מים או מיץ לימון תוך כדי ערבוב.
  • התנסה עם יחסי התבלינים כדי להתאים אישית את הסחוג להעדפות הטעם שלך. אפשר להוסיף עוד פלפלי צ'ילי לחריפות נוסף או להגדיל את כמות השום לטעם חזק יותר.
  • קליית התבלינים לפני טחינתם משפרת את הארומה והטעם שלהם, אך היזהרו לא לקלות אותם יתר על המידה מכיוון שהם עלולים להישרף במהירות.
  • כדי לשמור על טריות הסחוג לתקופה ארוכה יותר, ניתן להקפיא אותו במגשי קוביות קרח ולאחר מכן להעביר את הקוביות הקפואות לשקית רוכסן לאחסון קל.
  • סחוג ירוק תימני מוסיף פרץ של טעם למגוון מנות, מבשרים על האש ופירות ים ועד לתבשילים ומרקים. הצבע הירוק התוסס והניחוח הארומטי שלו הופכים אותו לתבלין בולט המרומם כל ארוחה עם טעם של מסורת קולינרית תימנית. אז קדימה, הקציפו מנה של תערובת התבלינים המגוונת הזו, ותנו לבלוטות הטעם שלכם לצאת למסע טעים ללב תימן.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות