מאפה בורקס פיצה. זוהי מנה מעוררת תיאבון שמקורה בבלקן, שם בורקס הוא מאפה מלוח פופולרי ומלא במרכיבים שונים. במתכון הזה, אנו נותנים לו טוויסט מודרני על ידי הוספת תוספות פיצה קלאסיות בתוך בצק הבורקס. התוצאה? פיוז'ן של שתי מנות אהובות שבוודאי יספקו את החשק!
כמות: 4 מנות.
זמן הכנה: כ-30 דקות.
רמת קושי: קלה.
רכיבים לבורקס פיצה:
500 גרם בצק עלים (קנייה או תוצרת בית)
200 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
100 גרם פרוסות פפרוני
1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
1 בצל קטן חתוך לקוביות
1/2 כוס רוטב פיצה
ביצה אחת, טרופה (לשטיפה ביצים)
אופציונלי: זיתים, פטריות, נקניק מבושל, או כל תוספות פיצה אחרות שאתם אוהבים
הוראות הכנה לבורקס פיצה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח קלות למלבן בעובי של כ-0.5 ס"מ.
3. מורחים את רוטב הפיצה באופן שווה על פני הבצק, ומשאירים גבול קטן מסביב לקצוות.
4. מפזרים מעל הרוטב את גבינת המוצרלה המגוררת, ואחריה את קוביות הפלפל, הבצל והפפרוני. הוסף כל תוספות נוספות שאתה אוהב.
5. מתחילים מאחד הצדדים הארוכים יותר, מרדדים היטב את הבצק לבול עץ.
6. בעזרת סכין חדה פורסים את הבול ל-4 חלקים שווים בגודלם.
7. מניחים את הפרוסות על תבנית האפייה המוכנה ומשאירים מעט מרווח בין כל פרוסה.
8. מברישים את החלק העליון של הפרוסות בביצה טרופה כדי לתת להן גימור זהוב מבריק באפייה.
9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפה מזהיב ופריך.
10. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.
חלופות מתכון לאוכלי כשרות:
השתמשו בבצק עלים בעל תעודת כשרות.
החליפו את הפפרוני בפרוסות נקניקיית בקר או הודו מבושל כשר.
ודא שכל שאר המרכיבים גם הם בעלי תעודת כשרות.
יתרונות תזונתיים:
בצק עלים מכיל פחמימות לאנרגיה וכמויות קטנות של חלבון ושומן.
גבינת מוצרלה מספקת סידן וחלבון.
פלפלים ובצל עשירים בויטמינים ונוגדי חמצון.
שימוש בבצק עלים מחיטה מלאה יכול להגדיל את תכולת הסיבים.
טיפים לשיפור:
התנסה עם תוספות שונות לפיצה כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
לאפשרות צמחונית, השמיטו את הפפרוני והוסיפו עוד ירקות כמו זיתים, פטריות ותרד.
מגישים עם תוספת של רוטב מרינרה או רוטב ראנץ' לטבילה.
תהנה מבורקס פיצה הטעים שלך ישר מהתנור! זה מושלם לארוחה או חטיף מהירים ומשביעים.