סלט סלק וגבינה הוא שילוב מענג של סלק אדמתי, גבינה וירק טרי, מה שהופך אותו למנה צבעונית ומזינה המושלמת לכל אירוע.
הסלט הזה מציע שילוב נפלא של טעמים ומרקמים, כשהמתיקות של הסלק משלימה את עושר הגבינה.
זהו סלט רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו כארוחת צהריים קלה או כתוספת עם המנה העיקרית האהובה עליך.
עם הצבעים התוססים והטעם הטעים שלו, סלט סלק וגבינה בטוח יהיה להיט בקרב בני משפחה וחברים.
זמן נדרש: כ-45 דקות
רכיבים:
– 3-4 סלקים בינוניים, קלופים ופרוסים
– 150 גרם ירקות סלט מעורב (חסה, ארוגולה, תרד)
– 100 גרם גבינה (פטה, גבינת עיזים או כל גבינה לבחירתכם)
– 50 גרם אגוזי מלך או אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים גס
– 2 כפות חומץ בלסמי
– 3 כפות שמן זית כתית מעולה
– מלח ופלפל לפי הטעם
שלבים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. מניחים את הסלקים הפרוסים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים אותם בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3. צולים את הסלקים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהם רכים כשמחוררים אותם במזלג. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט.
4. טורפים בקערה קטנה את החומץ הבלסמי ושמן זית כתית מעולה להכנת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מסדרים את הירוקים של הסלט המעורב על צלחת הגשה.
6. מניחים את הסלק הצלוי על הירוקים של הסלט.
7. מפוררים את הגבינה מעל הסלט.
8. מפזרים על הסלט את אגוזי המלך או הפקאן הקלויים והקצוצים.
9. מזלפים את רוטב הוויניגרט הבלסמי על הסלט ממש לפני ההגשה.
10. מערבבים בעדינות לאיחוד ומגישים מיד. תהנה מסלט הסלק והגבינה הטעים שלך!