דרגו את המתכון

סינבון טבעוני: מתכון מושלם ומתוק!

בסדר, תתכוננו לצלול לתוך העולם המופלא של הסינבון הטבעוני! הפינוקים המענגים האלה הם טוויסט על בסיס צמחי על גליל הקינמון הקלאסי, מושלם לסיפוק השן המתוקה שלך ללא כל מוצרים מן החי. בין אם אתה טבעוני מנוסה או סתם מחפש לנסות משהו חדש, המתכון הזה בטוח יהפוך לאהוב במטבח שלך.

מקורותיו של הסינבון מתחילים בשנות ה-80, כאשר מאפיית סינבון הראשונה פתחה את שעריה בסיאטל, וושינגטון. מאז, לחמניות הקינמון הדביקות הללו הפכו לפינוק אהוב על רבים ברחבי העולם. הגרסה הטבעונית שלנו לוכדת את כל הטעמים והמרקמים של המקור, עם טוויסט נטול אכזריות.

רכיבים:

לבצק:

למילוי:

לציפוי:

תפוקת מתכון וקושי: מתכון זה מניב כ-12 קינבונים טבעוניים ולוקח כשעתיים להכנה ואפייה. מבחינת קושי, הייתי מדרג אותו כבינוני. למרות שהשלבים פשוטים, עבודה עם בצק שמרים יכולה להיות מעט קפדנית למתחילים. אבל אל תדאג, אני אדריך אותך צעד אחר צעד!

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את החלב החם מהצומח, הסוכר ושמרי האינסטנט. נותנים לזה לשבת כ-5 דקות עד שהשמרים מוקצפים.
  2. מוסיפים לתערובת השמרים את החמאה הטבעונית המומסת והמלח ומערבבים לאיחוד.
  3. מוסיפים את הקמח בהדרגה לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק.
  4. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח נקייה ונותנים לו לתפוח במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת נפחו.
  6. בזמן שהבצק תופח, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומכינים את המילוי. בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר החום והקינמון הטחון.
  7. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחוררים אותו ומרדדים אותו למלבן בגודל של כ-30X40 ס"מ.
  8. מורחים את החמאה הטבעונית הרכה באופן שווה על הבצק, ואז מפזרים מעל את תערובת סוכר הקינמון.
  9. החל מקצה ארוך אחד, מגלגלים בחוזקה את הבצק לתוך בול עץ. פורסים את הבול ל-12 חתיכות שוות.
  10. מניחים את הלחמניות בתבנית אפייה משומנת, משאירים מעט מרווח בין כל אחת. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  11. לאחר התפיחה, אופים את הסינאבונס בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד להזהבה.
  12. בזמן שהקינבונים נאפים, מכינים את הציפוי. בקערה קטנה, טורפים יחד את אבקת הסוכר, החלב הצמחי ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  13. מוציאים את הסינבונס מהתנור ונותנים להם להתקרר כמה דקות לפני שמטפטפים את הציפוי מלמעלה.
  14. הגישו חם ותיהנו מהטוב הדביק!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להתאים את המתכון הזה בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות. בנוסף, אם אתה אלרגי לגלוטן, אתה יכול לנסות להחליף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן. רק הקפד לבדוק את התוויות כדי לוודא שכל המרכיבים מתאימים לצרכים התזונתיים שלך.

יתרונות תזונתיים:

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות