חיפוש

עוגת אלפחורס מושלמת כשרה לפסח

עוגת אלפחורס כשרה לפסח
עוגת אלפחורס מושלמת כשרה לפסח של נטלי רובר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת אלפחורס כשרה לפסח

המתכון באדיבות: נטלי רובר – סדנאות ועוד
מצרכים להכנת עוגת אלפחורס כשרה לפסח

תבנית הדרושה לעוגה בגודל 22-24
לתחתית העוגה:
100 גר' (חצי חבילה) חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה לארג'
1/4 כוס אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
3 כוסות קורנפלור

לציפוי תחתית העוגה(לאחר האפייה):
2 כפות קוקוס
2 כפות גדושות של ריבת חלב (מומלץ להשתמש בריבת חלב של חברת קומידה)

מצרכים לשכבת הקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מ"ל או 2 מיכלים של 250 מ"ל)
1/2 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב או וניל

לציפוי העליון של העוגה:
2 כפות קוקוס
1/2 צנצנת ריבת חלב

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר מעבדים את אבקת הסוכר עם החמאה(ניתן לעבד גם בעזרת הידיים) עד למצב שהסוכר נטמע בתוך החמאה.
2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה,בהדרגה מוסיפים את אבקת האפיה והקורנפלור עד אשר מתקבל בצק נעים ורך לעבודה,אם המרקם הוא עדיין קרמי ,ניתן להוסיף בהדרגה,חצי כוס של קורנפלור.
3. על נייר אפיה,מפזרים מעט קורנפלור ומרדדים את הבצק עד לעובי של 1/2 ס"מ ועזרת רינג חותכים עיגול או שמעבירים לתבנית אפיה שפיזרנו עליה קורנפלור וחותכים את השאריות בעזרת סכין(אמור להתקבל בסיס עגול)
את השאריות שחתכנו, שומרים בצד ואפשר להשתמש בהם ליצירת אלפחורס קטנים לקישוט העוגה.
4. אופים את התחתית בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 15 דקות עד לקבלת צבע צהבהב ומצננים).
5. מתחילים בהכנת הקרם, מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף רך,מוסיפים את החלב והפודינג וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב,חשוב שהקצפת לא תהיה קשה מדיי.
6. מתחילים בהרכבת העוגה: לאחר שתחתית העוגה התקררה, נמרח מעל ריבת חלב ומעל נפזר קוקוס.
7. את הקרם יוצקים על התחתית ושמרים בקירור למשך שעתיים לפחות או שעה במקפיא.
8. לאחר קירור במקפיא או במקרר מוציאים את העוגה ויוצקים מעל את ריבת החלב עד למצב שכיסינו את כל העוגה. במידה וריבת החלב אינה נוזלית ניתן להמיס את ריבת החלב במשך 10 שניות במיקרוגל. חשוב ששכבת הקרם תהיה אחידה בכדי למנוע חורים בקרם.
מקשטים את שולי העוגה בקוקוס ומכניסים להקפאה נוספת למשך 10 דקות על מנת שהכל יתייצב.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות