דרגו את המתכון

עוגת קמח שקדים טבעונית גן עדן

עוגת קמח שקדים טבעונית מענגת זו היא עדות לקסם שיכול לקרות כאשר מרכיבים פשוטים מתחברים יחד עם מגע של יצירתיות. עוגה זו, שמקורה מאזור הים התיכון, שבו השקדים שולטים, מפגישה את הטוב האגוזי של קמח שקדים עם המתיקות הטבעית של סירופ מייפל ווניל. זהו קינוח בריא כמו שהוא מפנק, מושלם לכל מי שיש לו שן מתוקה שמחפש פינוק נטול רגשות אשם.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ בשמן קוקוס או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את סירופ מייפל, חלב שקדים, שמן קוקוס מומס, תמצית וניל וחומץ תפוחים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצרת בלילה סמיכה וחלקה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  7. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  8. לאחר שהתקררה, פורסים ומגישים את עוגת קמח השקדים הטבעונית שלך כפי שהיא או עם כוס קצפת ללא חלב ופירות יער טריים למגע מיוחד במיוחד.

יתרונות תזונתיים:

כמות: מתכון זה מכין עוגה אחת בגודל 20 ס"מ, המגישה כ-8-10 פרוסות.

זמן הכנה: כ-15 דקות

זמן בישול: כ-30 דקות

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות