חיפוש

עוגת קמח שקדים טבעונית גן עדן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת קמח שקדים טבעונית גן עדן

עוגת קמח שקדים טבעונית מענגת זו היא עדות לקסם שיכול לקרות כאשר מרכיבים פשוטים מתחברים יחד עם מגע של יצירתיות. עוגה זו, שמקורה מאזור הים התיכון, שבו השקדים שולטים, מפגישה את הטוב האגוזי של קמח שקדים עם המתיקות הטבעית של סירופ מייפל ווניל. זהו קינוח בריא כמו שהוא מפנק, מושלם לכל מי שיש לו שן מתוקה שמחפש פינוק נטול רגשות אשם.

רכיבים:

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1/4 כוס קמח קוקוס (או קמח לכל מטרה ללא גלוטן לחלופות כשרות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב צמחי לבחירה)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס (או חמאה טבעונית לטעם עשיר יותר)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כף חומץ תפוחים

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ בשמן קוקוס או מרפדים אותה בנייר אפייה להסרה קלה.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים יחד את סירופ מייפל, חלב שקדים, שמן קוקוס מומס, תמצית וניל וחומץ תפוחים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצרת בלילה סמיכה וחלקה. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  7. לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  8. לאחר שהתקררה, פורסים ומגישים את עוגת קמח השקדים הטבעונית שלך כפי שהיא או עם כוס קצפת ללא חלב ופירות יער טריים למגע מיוחד במיוחד.

יתרונות תזונתיים:

  • קמח שקדים עשיר בשומנים בריאים, חלבון וסיבים, מה שהופך את העוגה הזו לאופציה משביעה ומזינה.
  • סירופ מייפל מוסיף מתיקות ללא סוכרים מזוקקים, והוא גם עמוס בנוגדי חמצון ומינרלים כמו מנגן ואבץ.
  • העוגה הזו נטולת גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותה מתאימה לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.
  • קמח השקדים מספק מנה טובה של ויטמין E, שהוא נהדר לבריאות העור ולחסינות כללית.

כמות: מתכון זה מכין עוגה אחת בגודל 20 ס"מ, המגישה כ-8-10 פרוסות.

זמן הכנה: כ-15 דקות

זמן בישול: כ-30 דקות

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם, אפשר לקפל פנימה מעט אגוזים קצוצים או פירות יבשים לתוך הבלילה לפני האפייה.
  • כדי לשמור על לחות העוגה יש לאחסן אותה בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים, או במקרר עד שבוע.
  • אם אין לכם קמח שקדים בהישג יד, אפשר להכין לבד בטחינת שקדים שלמים במעבד מזון עד שהם דקיקים.
  • אל תהסס להתאים אישית את המתכון הזה על ידי הוספת תבלינים כמו קינמון או הל לקבלת פרופיל טעמים אקזוטי יותר.
  • אם אתם מעדיפים עוגה מתוקה יותר, אפשר להגדיל את כמות סירופ המייפל או להוסיף מעט אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות