קנלוני מתוק: מנה מפנקת ומנחמת
בסדר, בואו נצלול לתוך העולם המענג של קנלוני מתוק! המנה המפנקת הזו באה מאיטליה, שם היא עשויה באופן מסורתי עם מילויים מלוחים כמו בשר או גבינה, אבל אנחנו הופכים את התסריט ונותנים לו טוויסט מתוק. דמיינו את זה: שפופרות רכות של פסטה ממולאות בתערובת גבינת ריקוטה עשירה וקרמי, ממותקת בנגיעת דבש ומתנשקת בחום של קינמון. זה כמו קינוח בצורת פסטה, והו בוי, האם זה גן עדן!
המתכון הזה מושלם לפינוק המתוקים או להרשים את האורחים עם קינוח ייחודי. זה מניב בערך 6 מנות ולוקח בערך שעה אחת להכין ולבשל. אבל אל דאגה, למרות שזה נשמע מפואר, הוא למעשה די קל להכנה, נופל איפשהו בין קל לבינוני בסולם הקושי.
רכיבים:
עבור הקנלוני:
- 250 גרם צינורות קנלוני (בערך 12 צינורות)
- 500 גרם גבינת ריקוטה
- 1/4 כוס דבש
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון טחון
- קליפה מגוררת מלימון 1
- קורט מלח
- אבקת סוכר, לפיזור (לא חובה)
בשביל הרוטב:
- 1 קופסת (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- קורט מלח
לקישוט:
- פירות יער טריים
- עלי מנטה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערת מיקסר את גבינת הריקוטה, הדבש, תמצית הוניל, הקינמון, גרידת הלימון וקורט מלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ותערובת אחידה.
- ממלאים כל צינור קנלוני בתערובת הריקוטה בעזרת כף או שק זילוף, ומניחים אותם בתבנית אפייה משומנת.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את העגבניות המרוסקות, הסוכר החום, הקינמון, אגוז המוסקט וקורט מלח להכנת הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הקנלוני המלאים, מוודאים שהם מצופים בצורה אחידה.
- מכסים את תבנית האפייה בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ואופים 10-15 דקות נוספות, או עד שהקנלוני מבושל והרוטב מבעבע.
- לאחר ביצוע, מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני ההגשה.
- מקשטים בפירות יער טריים, עלי נענע ואבקת אבקת סוכר אם רוצים.
- הגישו חם ותיהנו מהטוב המתוק והקרמי!
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, הקפידו שכל מרכיבי החלב יהיו בעלי כשרות, והחליפו את הדבש בסירופ אגבה אם תרצו.
ניתן להשתמש בשפופרות קנלוני ללא גלוטן עבור אלו עם רגישות לגלוטן.
יתרונות תזונתיים:
- גבינת ריקוטה מספקת מקור טוב לחלבון וסידן.
- דבש מציע מתיקות טבעית יחד עם נוגדי חמצון ותכונות אנטיבקטריאליות.
- קינמון מוסיף דחיפה של נוגדי חמצון ועשוי לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם.
- פסטה קנלוני מספקת פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת.
טיפים:
- אם אתם מרגישים הרפתקנים, נסו להוסיף אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס לתערובת הריקוטה לתוספת מרקם וטעם.
- כדי למנוע מהקנלוני להידבק לתבנית האפייה, משמנים אותו מעט בשמן או בחמאה לפני הוספת הצינורות.
- שאריות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. פשוט לחמם מחדש בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה.