סלט טונה עם תירס הוא מנה קלילה ומרעננת המושלמת לארוחת צהריים או ערב מהירה.
מתכון זה משלב נתחי טונה רכים עם תירס מתוק, ירקות פריכים ורוטב חריף לארוחה משביעה ומזינה.
זה קל להכנה וניתן להתאים אותו עם המרכיבים האהובים עליך.
זמן הכנה: 10 דקות
רכיבים:
– 2 קופסאות שימורים (כ-200 גרם כל אחת) של טונה במים, סחוטה
– 1 כוס גרעיני תירס מתוק (כ-150 גרם)
– 1/2 בצל אדום קצוץ דק
– 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
– 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות
– 2 כפות מיונז
– 1 כף מיץ לימון
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה או שמיר טריים לקישוט (לא חובה)
המרות מדדים:
– 2 קופסאות שימורים (כ-200 גרם כל אחת) של טונה במים, סחוטה
– 1 כוס גרעיני תירס מתוק (כ-150 גרם)
– 1/2 בצל אדום קצוץ דק
– 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
– 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות
– 2 כפות מיונז
– 1 כף מיץ לימון
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה או שמיר טריים לקישוט (לא חובה)
שלבים:
1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הטונה הסחוטה, גרעיני התירס המתוק, הבצל האדום הקצוץ, הסלרי וקוביות הפלפל האדום.
2. טורפים בקערה קטנה את המיונז ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם חלק.
3. יוצקים את תערובת המיונז על תערובת הטונה והירקות.
4. מערבבים בעדינות הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה וציפוי אחיד עם הרוטב.
5. מתבלים את סלט הטונה במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
6. מעבירים את סלט הטונה לכלי הגשה או צלחות אישיות.
7. מקשטים בפטרוזיליה טרייה או שמיר, אם רוצים, לקפיץ של צבע ותוספת טעם.
8. מגישים את סלט הטונה עם תירס מיד, או מכסים ומכניסים למקרר לכמה שעות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
9. תיהנו מסלט הטונה הטעים והמזין שלכם עם תירס כארוחה קלה או חטיף בכל שעה ביום!