חיפוש

תענוג שניצל טונה קריספי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תענוג שניצל טונה קריספי

היי, חברים לאוכל רעבים! היום אנחנו צוללים לתוך הרפתקה מעוררת תיאבון עם טוויסט על השניצל הקלאסי: שניצל טונה! המנה המענגת הזו משלבת את הטוב הפריך והזהוב של השניצל המסורתי עם הטעם העדין של הטונה. זהו מיזוג של טעמים שיגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד מרוב שמחה!

מקורו ביצירתיות קולינרית של בשלנים ביתיים ושפים כאחד, שניצל טונה מפגיש את הטוב משני העולמות. בין אם אתם חובבי פירות ים או סתם רוצים לשנות את משחק השניצל שלכם, המתכון הזה בטוח יהפוך לאהוב במטבח שלכם.

רכיבים:

  • 4 סטייקים טונה (כ-150 גרם כל אחד), ממקור בר קיימא אם אפשר
  • 1 כוס קמח לכל מטרה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם (אתה יכול להשתמש בפנקו לפריכות נוספת!)
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן צמחי לטיגון
  • פלחי לימון להגשה

הוראות הכנה:

  1. הכן את תחנת העבודה שלך. הגדר שלוש קערות רדודות. בקערה הראשונה מוסיפים את הקמח. בקערה השנייה טורפים את הביצים. בקערה השלישית מערבבים יחד את פירורי הלחם, הפפריקה, אבקת השום, המלח והפלפל.
  2. יבשו את סטייק הטונה בעזרת נייר סופג כדי להסיר עודפי לחות. זה יעזור לציפוי להיצמד טוב יותר.
  3. חורצים כל סטייק טונה בקמח, תוך כדי ניעור כל עודף. לאחר מכן, טובלים אותו בביצים הטרופות, ומאפשרים לעודפים לטפטף. לבסוף, מצפים אותו בצורה אחידה בתערובת פירורי הלחם, לוחצים בעדינות כדי להידבק.
  4. מחממים כמות נדיבה של שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. אתה רוצה מספיק שמן כדי לטבול לגמרי את סטייק הטונה.
  5. לאחר שהשמן חם, מניחים בזהירות את סטייקי הטונה המצופים במחבת. מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד, או עד להזהבה ופריכה.
  6. לאחר הבישול, מעבירים את שניצלי הטונה לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
  7. מגישים חם עם חתיכות לימון בצד לתוספת של טעם. חבר אותו לצדדים האהובים עליך כמו סלט פריך או כמה ירקות צלויים לארוחה שלמה.
  8. והנה לך! שניצל טונה קריספי שבטוח ירשים.

חלופות:

עכשיו, לחבריי הכשרים או לכל מי שמחפש אלטרנטיבות, תוכלו להחליף את הטונה בחזה עוף פרוס דק או קציצות הודו. כל שעליך לעשות הוא להתאים את זמן הבישול בהתאם כדי להבטיח שהם מבושלים.

יתרונות תזונתיים:

  • טונה היא כוכב על כשזה מגיע ליתרונות בריאותיים! עמוס בחלבון, חומצות שומן אומגה 3, ויטמינים ומינרלים, זהו תחנת כוח מזינה. 
  • בנוסף, על ידי בחירה בציפוי פריך במקום טיגון בשמן עמוק, אתה מצמצם את עודפי השמן ועדיין נהנה מהקראנץ' המשביע הזה.

כמות, זמן הכנה ורמת קושי: המתכון הזה מגיש 4 בטן רעבות ולוקח בערך 30 דקות להקציף מההתחלה ועד הסוף. לגבי רמת הקושי, הייתי אומר שזה מדיום מוצק. אם יש לך קצת ניסיון במטבח מתחת לחגורה שלך, אתה תעבור את זה!

טיפים לשיפור:

  • לקבלת פרץ טעם נוסף, נסה להוסיף מעט גבינת פרמזן מגוררת לתערובת פירורי הלחם.
  • אם אתם עוקבים אחר צריכת השמן שלכם, תוכלו גם לאפות את סטייק הטונה המצופה בתנור ב-200 מעלות צלזיוס למשך כ-15-20 דקות, תוך כדי דפדוף באמצע הדרך, עד להזהבה ופריכה.
  • לא להעמיס את המחבת בטיגון שניצלי הטונה. מבשלים אותם בקבוצות במידת הצורך כדי להבטיח שהם מתבשלים בצורה אחידה ומשיגים את הקראנץ' המושלם הזה.

אז הנה לכם, אנשים! התכוננו לעורר את בלוטות הטעם שלכם עם הטוויסט שאי אפשר לעמוד בפניו במנה קלאסית. בישול שמח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות