חטיף טורטיה תירס מרשים במרקם קראנצ'י
המתכון הזה לחטיף טורטיה תירס הוא תערובת מענגת של טעמים ומרקמים, מושלם לסיפוק תאוות החטיפים שלכם או להרשים את האורחים במפגש הבא שלכם. מקורן בלב המטבח המקסיקני, טורטיות תירס היו מצרך מצרך במשך מאות שנים, ומספקות בסיס רב-תכליתי לאינספור מנות טעימות. במתכון הזה, אנו מעלים את טורטיית התירס הצנועה לחטיף פריך וטעים שבטוח ישמח.
רכיבים:
- 6 טורטיות תירס
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח לטעימה
- תוספות אופציונליות: גבינה מגוררת, קוביות עגבניות, חלפניוס פרוס, כוסברה קצוצה, שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית בנייר אפייה לניקוי קל.
- עורמים את טורטיות התירס זו על גבי זו ובעזרת סכין חדה חותכים אותן ל-6 טריזים כל אחד, בדומה לחיתוך פיצה.
- מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, אבקת הצ'ילי, אבקת השום, הפפריקה וקורט מלח. מערבבים היטב.
- מניחים את פרוסות הטורטיה בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה. מברישים את שני הצדדים של שברי הטורטיה בתערובת שמן הזית המתובל.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 8-10 דקות, או עד ששבבי הטורטייה זהובים ופריכים. שים עין עליהם כדי למנוע שריפה.
- לאחר האפייה, מוציאים את שבבי הטורטיה מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט על תבנית האפייה.
- הגישו את צ'יפס הטורטיה תירס חמים עם תוספות לבחירתכם, כגון גבינה מגוררת, קוביות עגבניות, חלפניוס פרוס, כוסברה קצוצה ושמנת חמוצה.
- תהנה מחטיף טורטיית תירס פריך וטעים!
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. בנוסף, אתה יכול להתאים אישית את התוספות כך שיתאימו להעדפותיך או לצרכים התזונתיים שלך. לאופציה טבעונית, דלגו על הגבינה והשמנת החמוצה, ובמקום זאת, מעליו פרוסות אבוקדו או אלטרנטיבה לגבינה טבעונית.
יתרונות תזונתיים:
טורטיות תירס הן נטולות גלוטן באופן טבעי ופחות קלוריות ושומן בהשוואה לטורטיות קמח. הם גם מספקים סיבים תזונתיים, חיוניים לבריאות מערכת העיכול, ומהווים מקור טוב לפחמימות לאנרגיה. על ידי אפיית הטורטיות במקום טיגון, אנו שומרים על החטיף קל ובריא יותר.
כמות: מתכון זה מכין 12 שבבי טורטיה תירס פריכים, מושלם להגשה כחטיף ל-4 אנשים.
זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-10 דקות, עם 10 דקות נוספות לאפייה.
רמת קושי: מתכון זה קל, מתאים לבשלנים מתחילים וותיקים כאחד.
טיפים לשיפור:
- לקבלת צ'יפס פריך במיוחד, מורחים את שברי הטורטייה המתובלים בשכבה אחת על רשת על תבנית האפייה.
- נסה עם תבלינים שונים כדי להתאים אישית את הטעם של צ'יפס הטורטייה שלך. נסה להוסיף כמון, אבקת בצל או פפריקה מעושנת לטוויסט ייחודי.
- כדי לחסוך זמן, אתה יכול להשתמש בשבבי טורטייה שנרכשו בחנות במקום להכין אותם מאפס. פשוט לזרוק אותם עם תערובת שמן הזית המתובל ולאפות עד שהם פריכים.
- אחסן את שאריות הטורטייה שבבי בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. מחממים אותם שוב בתנור לכמה דקות כדי להחזיר את פריכותם לפני ההגשה.