מתכון מרק עגבניות ואורז של סבתא: מנחם והכי טעים
מרק העגבניות והאורז של סבתא הוא כמו חיבוק חם ביום קריר. זהו מתכון נצחי שעבר בדורות, שמקורו במדינה העתיקה שבה ארוחות דשנות ומנחמות היו הכרח. המרק הזה הוא חגיגה של מרכיבים פשוטים שמתאחדים כדי ליצור משהו באמת טעים ומשביע.
רכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 4 כוסות מרק ירקות
- פחית אחת עגבניות חתוכות לקוביות
- פחית אחת עגבניות מרוסקות
- 1/2 כוס אורז לבן גרגיר ארוך
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים, לקישוט (לא חובה)
- גבינת פרמזן מגורדת, להגשה (לא חובה)
חלופות:
לאוכלי כשרות, ודאו שמרק הירקות והעגבניות המשומרות שלכם יהיו כשרות.
אפשר להחליף את האורז הלבן באורז חום או בקינואה בטעם אגוזים יותר ובתוספת סיבים.
אל תהסס להתאים אישית עם עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך. בזיליקום טרי או פטרוזיליה יהיו תוספות נפלאות.
אם אתה אוהב מעט חום, הוסף קורט פתיתי פלפל אדום או קורט רוטב חריף.
יתרונות תזונתיים:
- עגבניות עשירות בנוגדי חמצון כמו ליקופן, מה שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות מסוימות.
- אורז מספק פחמימות לאנרגיה ודל בשומן.
- שום ובצל מכילים תרכובות שעשויות לתמוך בבריאות החיסונית.
- מרק ירקות מוסיף טעם ללא עודף קלוריות או שומן.
כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים, תלוי בגודל המנה. זה לוקח בערך 30-40 דקות להכין ולבשל, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב של שבוע או לארוחת צהריים נעימה בסוף השבוע.
מבחינת קושי, הייתי אומר שהמתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה. זה ידידותי למתחילים ואינו דורש שום טכניקות מפוארות או מרכיבים שקשה למצוא.
טיפים להפיכת המרק הזה אפילו יותר טוב:
- לטעם עשיר יותר, מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה לפני הוספת המרק והעגבניות.
- אם יש לך זמן, תן למרק להתבשל זמן רב יותר כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
- אל תשכחו לתבל בנדיבות במלח ופלפל. זה באמת מוציא את הטעמים של העגבניות ועשבי התיבול.
- שאריות ניתן לשמור במקרר עד 3-4 ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר. רק הקפידו לתת למרק להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים אותו לכלי אטום.
אז הנה, מרק העגבניות והאורז של סבתא. פשוט, מזין, ואוה כל כך טעים. נסה את זה ותספר לי מה אתה חושב!