קרם תירס מתכון עם מרקם מדהים ותענוג לחיך
קרם תירס הוא מאכל מנחם ששורשיו נמצאים עמוק בלב המטבח האמריקאי, במיוחד באזורים שבהם יש תירס בשפע. המרקחת הקטיפתית הזו היא חגיגה של הטעם המתוק והחמאתי של גרעיני התירס, שהפך לתענוג קרמי שמחמם את הנשמה בכל כפית.
מקורו בשטחים החקלאיים העשירים של המערב התיכון, שם שדות תירס משתרעים ככל שהעין יכולה לראות, מתכון זה מגלם את המהות של בישול פשוט ובריא. זו מנה שמדברת על שפע הטבע ועל השמחה להתענג על מרכיבים עונתיים בשיאם.
רכיבים:
- 4 כוסות גרעיני תירס טריים (בערך 6-8 גרעיני תירס)
- 2 כפות חמאה
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 4 כוסות מרק ירקות או עוף
- 1 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עירית טרייה או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)
הוראות שלב אחר שלב:
- התחל בזריקת התירס והוצאת הגרעינים מהקלחים. אתה יכול לעשות זאת על ידי העמדת התירס על קצהו וחיתוך כלפי מטה בסכין חדה. אוספים את הגרעינים בקערה ומניחים בצד.
- בסיר גדול או בתנור הולנדי ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל והשום הטחון, ומאדים עד שהבצל שקוף וריחני, כ-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את גרגירי התירס הטריים ומערבבים לשילוב עם תערובת הבצל והשום. מבשלים עוד 5 דקות, נותנים לתירס להתקרמל מעט ולהתעצם בטעמו.
- יוצקים פנימה את מרק הירקות או העוף, מוודאים שהתירס שקוע במלואו. מביאים את התערובת לרתיחה עדינה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל ללא מכסה כ-15-20 דקות, או עד שהתירס רך.
- בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר משטח, טוחנים את התערובת עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. היזהר בעת מיזוג נוזלים חמים, ועבוד בקבוצות אם אתה משתמש בבלנדר משטח.
- לאחר שהתערובת חלקה, מחזירים אותה לסיר במידת הצורך ומערבבים פנימה את השמנת המתוקה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
- הניחו לקרם התירס להתבשל עוד 5 דקות כדי להתחמם ולאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
- מגישים את קרם התירס חם, מעוטר בעירית טרייה או פטרוזיליה אם רוצים. המנה הזו משתלבת יפה עם לחם פריך או סלט ירוק פשוט לארוחה שלמה.
חלופות כשרות:
לחלופות כשרות, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה או שמן זית עם תעודת כשרות. בנוסף, ודא שגם המרק בו אתה משתמש הוא בעל תעודת כשרות.
יתרונות תזונתיים:
- מבחינה תזונתית, קרם תירס מציע שורה של יתרונות.
- התירס עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן.
- זה גם מקור טוב לנוגדי חמצון, שיכול לעזור בהגנה מפני מחלות כרוניות.
- בנוסף, השימוש במרק במקום בשמנת כבדה יכול להפחית את תכולת הקלוריות והשומן הכוללת של המנה, מה שהופך אותה לאופציה בריאה יותר עבור אלה שצופים בצריכתם.
כמות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה משרת כ-4-6 אנשים ולוקח כ-30 דקות הכנה מההתחלה ועד הסוף. מבחינת קושי, הוא נופל על הקצה הקל של הספקטרום, מה שהופך אותו מתאים לטבחים בכל רמות המיומנות.
טיפים לשיפור המתכון הזה:
- לתוספת עומק של טעם, שקול לצלות את גרעיני התירס בתנור לפני הוספתם לסיר. כל שעליך לעשות הוא לזרוק את הגרעינים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, ואז לצלות ב- 200 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות עד להזהבה.
- אם אתה מעדיף מרקם סמיך יותר, אתה יכול לערבב פנימה כף או שתיים של תמיסת עמילן תירס (עמילן תירס מעורבב עם מים) במהלך תהליך הרתיחה.
- כדי להפוך את המתכון הזה ללא חלב, אתה יכול להחליף את השמנת הכבדה בקרם קוקוס או חלופה חלבית שאינה חלבית כגון חלב שקדים או שיבולת שועל.
- אל תהסס להתאים אישית את המתכון הזה עם עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך. תימין, בזיליקום או פפריקה מעושנת יהיו כולם תוספות טעימות.
- שאריות ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. פשוט לחמם מחדש על הכיריים או במיקרוגל עד להתחממות לפני ההגשה.
- עם המרקם הקרמי והטעם התוסס שלו, קרם תירס בטוח יהפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר המתכונים שלך. בין אם נהנו ממנה כארוחת שבוע נעימה או כחלק מממרח חג חגיגי, המנה הזו אף פעם לא מצליחה לשמח עם המשיכה הפשוטה אך מספקת שלה.