חיפוש

פרגית בחלב קוקוס וקארי: מתכון ריחני וארומטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.7/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

פרגית בחלב קוקוס וקארי: מתכון ריחני וארומטי

מקורו בטעמים התוססים של המטבח הדרום אסיאתי, פרגית בחלב קוקוס וקארי הוא פיוז'ן מענג של נתחי פרגית רכים מבושלים ברוטב חלב קוקוס עשיר וקרמי עם תבלינים ארומטיים. מנה זו מפוצצת בטעמים שרוקדים על בלוטות הטעם שלכם, היא חגיגה של חמימות מנחמת ומרכיבים אקזוטיים. בין אם אתה שף ותיק או בשלן ביתי המבקש להרשים, המתכון הזה מבטיח מסע קולינרי שמגרה את החושים ומשביע את הנפש.

רכיבים:

  • 500 גרם פרגית, חתוכה לחתיכות בגודל ביס
  • 400 מ"ל חלב קוקוס (פחית אחת)
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • ג'ינג'ר 1 אינץ', מגורר
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 1 כפית כורכום טחון
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי כוסברה (כוסברה) טריים לקישוט
  • אורז מבושל או לחם נאן, להגשה

הוראות הכנה:

מחממים כף שמן במחבת גדולה או בסיר על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד לשקיפות, כ-3-4 דקות.

מערבבים פנימה את השום הטחון והג'ינג'ר המגורר, ומבשלים עוד 1-2 דקות עד לריח.

מוסיפים את קוביות העגבניות למחבת ומבשלים עד שהן מתחילות להתרכך, כ-2-3 דקות.

דוחפים את תערובת הבצל, השום, הג'ינג'ר והעגבניות לצד אחד של המחבת ומוסיפים את חלקי הפרגית לצד השני. מתבלים את הפרגית במלח, פלפל, אבקת קארי, כורכום טחון, כמון טחון, כוסברה טחונה ופפריקה.

מבשלים את הפרגית עד שהיא משחימה מכל הצדדים, בערך 5-6 דקות.

לאחר שהפרגית השחימה, מערבבים הכל יחד במחבת, מוודאים שהפרגית מצופה באופן אחיד בתבלינים.

יוצקים פנימה את חלב הקוקוס תוך כדי ערבוב טוב לאיחוד. מביאים את התערובת לרתיחה עדינה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל ללא כיסוי במשך 15-20 דקות, מה שמאפשר לטעמים להתמזג יחד ולרוטב להסמיך מעט.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח או תבלינים לפי העדפתכם.

לאחר שהפרגית מבושלת והרוטב הסמיך לטעמך, מסירים את המחבת מהאש.

מגישים את הפגית בחלב קוקוס וקארי חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים, לצד אורז מבושל או לחם נאן חם.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, ניתן להחליף את הפרגית בחזה עוף ללא עצמות או ירכיים שעברו הכשרה מתאימה. ודא שכל שאר המרכיבים גם הם כשרים.

יתרונות תזונתיים:

  • המנה המענגת הזו מציעה איזון של חלבון מהפרגית, שומנים בריאים מחלב הקוקוס, ומגוון של ויטמינים ומינרלים מהתבלינים והירקות. 
  • חלב קוקוס עשיר בטריגליצרידים בעלי שרשרת בינונית (MCT), שיכולים לתמוך בבריאות הלב ולספק מקור מהיר לאנרגיה.
  • בנוסף, התבלינים המשמשים במתכון זה ידועים בתכונות האנטי דלקתיות והנוגדות חמצון שלהם, המקדמים בריאות כללית.

כמות: מתכון זה מגיש 4.

זמן הכנה: כ-30 דקות.

רמת קושי: קל-בינוני.

טיפים לשיפור:

  • לרוטב קרמי יותר אפשר להוסיף כמה כפות של קרם קוקוס או יוגורט לקראת סוף הבישול.
  • ניסוי עם ירקות שונים כגון פלפל, גזר או תפוחי אדמה לתוספת מרקם וטעם.
  • קליית תבלינים שלמים כמו זרעי כמון וזרעי כוסברה לפני טחינתם יכולה לשפר את הארומה ואת עומק הטעם שלהם.
  • אם אתם מעדיפים קארי חריף יותר, אפשר להוסיף לרוטב צ'ילי ירוק קצוץ או קורט פלפל קאיין.
  • אפשרו לטעמים להתפתח על ידי מתן לקארי לשבת כמה שעות או לילה לפני חימום והגשה. זה מאפשר לתבלינים להתמזג יחד, וכתוצאה מכך מנה מורכבת וטעימה יותר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות