חיפוש

ממרח שוקולד טבעוני דקדנטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ממרח שוקולד טבעוני דקדנטי

התפנקו עם העושר הקטיפתי של ממרח השוקולד הטבעוני הביתי הזה! בין אם אתם מורחים אותו על טוסט, מטפטפים אותו על פנקייקים, או מגניבים כפיות ישר מהצנצנת (אין כאן שיפוט), הממרח המשגע הזה יספק את התשוקה למתוק שלכם. מקורו בשאיפה לחלופה נטולת אכזריות לממרחי שוקולד מסורתיים, מתכון זה משלב מרכיבים פשוטים ובריאים ליצירת פינוק מענג שטבעונים ולא טבעונים כאחד יאהבו.

רכיבים:

  • 1 כוס שקדים חיים
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס סירופ מייפל או נקטר אגבה
  • 2 כפות שמן קוקוס, מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • אופציונלי: 2-3 כפות חלב צמחי (כגון חלב שקדים או שיבולת שועל) לקבלת עקביות שמנת יותר

הוראות הכנה:

  1. משרים את השקדים הגולמיים במים למשך הלילה או לפחות 6 שעות. זה עוזר לרכך אותם למיזוג ומשפר את המרקם הקרמי של הממרח.
  2. לאחר ההשריה מסננים ושוטפים היטב את השקדים.
  3. במעבד מזון או בבלנדר מהיר, מערבבים את השקדים המושרים, אבקת הקקאו, סירופ מייפל או נקטר אגבה, שמן קוקוס מומס, תמצית וניל וקורט מלח.
  4. מערבבים את החומרים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך. אם התערובת נראית סמיכה מדי, הוסיפו 2-3 כפות חלב צמחי בהדרגה עד שתגיעו לסמיכות הרצויה.
  5. טועמים את ממרח השוקולד ומתקנים את המתיקות או עוצמת הקקאו אם רוצים על ידי הוספת סירופ מייפל או אבקת קקאו בהתאם.
  6. מעבירים את ממרח השוקולד הקרמי לצנצנת או לכלי נקי ואטום.
  7. שומרים את הממרח במקרר עד שבועיים. לפני כל שימוש, הניחו לו לשבת בטמפרטורת החדר למשך מספר דקות כדי להתרכך מעט.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. בנוסף, ניתן להחליף סירופ מייפל בסירופ תמרים או ממתיק אחר כשר לבחירתכם.

יתרונות תזונתיים:

ממרח השוקולד הטבעוני הזה הוא לא רק טעים להפליא אלא גם עמוס ביתרונות תזונתיים. עשוי בעיקר ממרכיבים עשירים בחומרים מזינים כמו שקדים ואבקת קקאו, הוא מציע מנה נדיבה של נוגדי חמצון, שומנים בריאים ומינרלים חיוניים כמו מגנזיום וברזל. בנוסף, הוא נטול מוצרי חלב וסוכרים מזוקקים, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם המתאים למגוון העדפות תזונתיות.

כמות: מתכון זה מכין כ-1 1/2 כוסות ממרח שוקולד טבעוני.

זמן הכנה: ההכנה לממרח השוקולד הטבעוני הזה אורכת כ-15 דקות, בתוספת זמן השריית השקדים.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, הדורש כישורים וציוד קולינרי מינימלי.

טיפים לשיפור:

  • לגרסה נטולת אגוזים, החליפו את השקדים בגרעיני חמנייה או גרעיני דלעת.
  • התנסו עם וריאציות טעמים שונות על ידי הוספת כפית קינמון, קורט אבקת אספרסו או חופן אגוזים קצוצים לעוד פריכות.
  • כדי להעצים את טעם השוקולד, השתמשו באבקת קקאו איכותית או הוסיפו לתערובת כמות קטנה של שוקולד מריר מומס.
  • אם אתם מעדיפים ממרח מתוק יותר, הגדילו את כמות סירופ המייפל או הוסיפו כף אבקת סוכר.
  • כדי להגיע למרקם חלק יותר, ניתן לסנן את הממרח במסננת דקה כדי להסיר גריסי שקדים.

תיהנו מממרח השוקולד הטבעוני הזה על טוסט, פרוסות פירות, וופלים, או אפילו כמטבל דקדנטי לבייגלה או עוגיות. תהיו יצירתיים והתענגו על כל כפית מהפינוק שאי אפשר לעמוד בפניו!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות