דרגו את המתכון

מתכון למקלות תירס פריכים

מקלות תירס, עם המראה החיצוני הפריך והפנים הרך, הם חטיף אהוב שמקורו בדרום ארצות הברית. הם מזכירים לחם תירס אבל עם צורה ומרקם ייחודיים, מושלמים לנשנש תוך כדי תנועה או כתוספת להשלמת ארוחה. מתכון זה נותן כבוד לשיטה המסורתית תוך הוספת כמה טוויסטים לשיפור הטעם והתזונה.

מקלות תירס מוצאים את שורשיהם למטבח האינדיאני, שבו התירס היה מרכיב עיקרי. עם הזמן, תרבויות שונות באזורים הדרומיים של ארצות הברית אימצו והתאימו את המתכון, ושילבו אותו במסורות הקולינריות שלהן. כיום, מקלות תירס נהנים ברחבי הארץ, בין אם כאוכל מנחם נוסטלגי ובין אם כגילוי חדש לחובבי האוכל.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס. מניחים תבנית מקל תירס או תבנית מאפינס בתנור לחימום מראש.
  2. בקערת ערבוב מערבבים את קמח התירס, הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים היטב לתערובת אחידה של החומרים היבשים.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצה, החלב והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים בבלילה זה בסדר.
  5. מוציאים בזהירות את תבנית מקל התירס או תבנית המאפינס שחוממת מראש מהתנור. משמנים קלות את התבניות בתרסיס בישול או מברישים בחמאה מומסת.
  6. יוצקים במהירות את הבלילה לתבניות, וממלאים כל חלל כשני שליש.
  7. מכניסים את התבנית בחזרה לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שמקלות התירס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.
  8. לאחר האפייה, מוציאים את מקלות התירס מהתנור ומניחים להם להתקרר בתבנית לכמה דקות.
  9. מוציאים בעדינות את מקלות התירס מהתבניות ומעבירים אותם לרשת לצינון מלא או להגיש חם.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. ניתן להחליף את החמאה באופציה של מרגרינה כשרה, ולבחור באבקת אפייה וסודה לשתייה עם אישור כשרות. בנוסף, השתמש בחלב חמאה או שקדים בעל תעודת כשרות.

יתרונות תזונתיים:

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-12 מקלות תירס ולוקח כ-30 דקות הכנה ובישול.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים בכל רמות המיומנות.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות