התפנקו בטעם היוקרתי של עוגת מוס פיסטוק, קינוח מענג המשלב את הטעם האגוזי של הפיסטוקים עם המרקם החלק והקרמי של המוס.
העוגה האלגנטית הזו מושלמת לאירועים מיוחדים או כפינוק ליהנות ממנו עם חברים ובני משפחה.
עם השכבות הקלות והאווריריות שלה, בתוספת טעם פיסטוק עשיר, עוגת המוס הזו בטוח תרשים אפילו את האורח הכי קשוח.
כמה זמן להכין עוגת מוס פיסטוק:
כשעתיים
רכיבים:
- 200 גרם פיסטוקים, קלופים וללא מלח
- 300 מ"ל שמנת כבדה
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 3 דפי ג'לטין
- 50 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם ביסקוויטים, מרוסקות
- 80 גרם חמאה, מומסת
- פיסטוקים קצוצים (לקישוט)
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית השתמשו בשמנת כבדה ללא חלב ותחליפי גבינת שמנת.
- ודא שכל המרכיבים נטולי גלוטן אם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן.
איך מכינים עוגת מוס פיסטוק – השלבים:
1. מקלפים ומפטרים את הפיסטוקים, ואז טוחנים אותם דק לאבקה.
2. מאחדים בקערה את הביסקוויטים המרוסקות עם חמאה מומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מהדקים היטב את תערובת הביסקוויטים לתחתית תבנית מרופדת ליצירת הקרום.
4. משרים בקערה קטנה את דפי הג'לטין במים קרים כ-5 דקות עד לריכוך.
5. בסיר מחממים את השמנת הכבדה עד שהיא מתחילה להתבשל.
6. מסירים את השמנת מהאש ומוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ תוך כדי ערבוב עד להמסה וחלקה.
7. סוחטים את עודפי המים מדפי הג'לטין המרוככים ומוסיפים אותם לתערובת השמנת החמימה תוך כדי ערבוב עד להמסה מלאה.
8. טורפים בקערה נפרדת את גבינת השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
9. מקפלים בהדרגה את אבקת הפיסטוק לתוך תערובת גבינת השמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
10. מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד הלבן והשמנת לתוך תערובת גבינת שמנת פיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
11. יוצקים את תערובת מוס הפיסטוק על קרום הביסקוויטים בתבנית העוגה, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
12. מקררים את עוגת המוס למשך 4 שעות לפחות, או עד להתייצבות.
13. לאחר התייצבות מוציאים את עוגת מוס הפיסטוק מהתבנית ומקשטים בפיסטוקים קצוצים.
14. פורסים ומגישים את עוגת מוס הפיסטוק, ונהנים מהטעמים הדקדנטיים של הקינוח שאי אפשר לעמוד בפניו!