בצל ממולא באורז מהווה מנה דשנה ומשביעה, מושלמת כמנה עיקרית או כתוספת.
מתכון זה משלב את המתיקות של הבצל עם הטעם המלוח של האורז, ויוצר ארוחה טעימה ומנחמת.
בין אם אתם מבשלים לארוחת ערב משפחתית או מארחים מסיבת ארוחת ערב, בצל ממולא בטוח ירשים במילוי הטעמים וההצגה היפה שלהם.
כמה זמן להכין בצל ממולא באורז:
כשעה ו-30 דקות
רכיבים:
- 6 בצלים גדולים
- 200 גרם אורז
- 400 מ"ל מרק ירקות
- 1 כף שמן זית
- שן שום אחת, קצוצה
- 1 גזר קצוץ דק
- 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
- 1 פלפל חריף קצוץ דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית השתמשו במרק ירקות במקום במרק עוף.
- ודא שכל המרכיבים נטולי גלוטן אם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן.
איך מכינים בצל ממולא באורז – השלבים:
1. קולפים את הבצלים וחותכים את החלק העליון. שולפים את מרכז כל בצל ומשאירים כ-1 ס"מ של בשר מסביב לקצוות.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
3. בסיר מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את השום הטחון, הגזר הקצוץ, הסלרי והפלפל. מבשלים עד שהירקות רכים, כ-5 דקות.
4. מוסיפים את האורז לסיר ומבשלים עוד 2 דקות תוך ערבוב תכוף.
5. יוצקים את ציר הירקות לסיר ומתבלים במלח ופלפל. מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהאורז מבושל והנוזלים נספגים.
6. בזמן שהאורז מתבשל, מרתיחים את הבצלים בסיר גדול של מים רותחים במשך כ-5 דקות. מסננים ומצננים.
7. לאחר שהאורז מבושל, ממלאים כל בצל בתערובת האורז, לוחצים בעדינות כלפי מטה כדי לארוז אותו פנימה.
8. מניחים את הבצלים הממולאים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום.
9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-40 דקות, או עד שהבצל רך.
10. מסירים את נייר הכסף ואופים 10 דקות נוספות, או עד שהחלק העליון מזהיב.
11. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה. תהנה מהבצל הממולא הטעים שלך עם אורז!