סופריטו – תבשיל עוף ותפוח אדמה של תומר תומס
מצרכים לסופריטו
מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית וחצי כורכום
3 שיני שום
עגבניה מגורדת
6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
1 בצל
3 כרעיים
3 שוקיים
חצי ליטר מים
אופן הכנת הסופריטו:
1. בקערה חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ( מחלקים את תפוח האדמה ל-4 פלחים ).
2.מחממים שמן קנולה במחבת ומתחילים לטגן את תפוחי האדמה, מטגנים עד שתפוחי האדמה משחימים.
3. בסיר אחר שמים רבע כוס חד פעמי של שמן ומתחילים לחמם, עד שהשמן מתחמם,קוצצים את הבצל ומעבירים את הבצל הקצוץ לסיר לטיגון.
4. לאחר שהתפוחי אדמה השחימו,מוציאים מהמחבת ומתחילים בטיגון העוף שהצד של העור לכיוון השמן,מטגנים משני הצדדים טיגון קצר רק על מנת לסגור את העוף(לשמור את העוף עסיסי).
5. לאחר הטיגון הקצר של מוציאים את העוף למסננת.
6. מתחילים בהכנת הרוטב: ממשיכים בטיגון הבצל ומוסיפים את העגבניה המגורדת ואת שיני השום קצוצות ומטגנים מעט.
7. מוסיפים את הכורכום והפלפל שחור ומערבבים.
8. מוסיפים חצי ליטר מים ומערבבים וממליח לפי הטעם ( בערך חצי כפית ).
9. מתחילים לסדר את העוף ואת תפוחי האדמה, הרוטב יסמיך מהעמילן של התפוחי האדמה.
10 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים בין 40-45 דקות.
11. לאחר 40-45 דקות של בישול לפזר פטרוזיליה מעל ולהגיש.
אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.
בתאבון!!!