סלט שומר וסלרי הוא מנה מרעננת ותוססת החוגגת את המרקמים הפריכים והטעמים העדינים של שני הירקות הללו.
מתכון זה משלב את הטעם העדין דמוי האניס של שומר עם הטעם העדין והמפולפל של הסלרי, ויוצר איזון מושלם של טעם ופריכות.
בין אם מוגש כארוחת צהריים קלה או כתוספת מרעננת, הסלט הזה בטוח ישמח אותך.
כמה זמן להכין סלט שומר וסלרי:
כ-15 דקות
איך מכינים סלט שומר וסלרי – המרכיבים:
- 2 פקעות שומר פרוסות דק
- 4 גבעולי סלרי, פרוסים דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס עירית טרייה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: 1/4 כוס צנוברים קלויים או אגוזי מלך לתוספת קראנץ'
איך מכינים סלט שומר וסלרי – השלבים:
1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את פקעות השומר הפרוסות דק וגבעולי הסלרי.
2. מוסיפים לקערה את הפטרוזיליה הטרייה הקצוצה והעירית, ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים יחד.
3. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את הרוטב על תערובת השומר והסלרי, ומערבבים עד שהכל מצופה אחיד.
5. מתבלים את הסלט במלח ופלפל לפי הטעם, ונותנים לו זריקה אחרונה לשילוב התיבול.
6. אם רוצים, מפזרים את הצנוברים או אגוזי המלך הקלויים על החלק העליון של הסלט לקבלת שכבה נוספת של טעם וקראנצ'יות.
7. מגישים מיד את סלט השומר והסלרי כתוספת מרעננת או כאפשרות לארוחת צהריים קלה.
סלט השומר והסלרי הזה הוא חגיגה של פשטות ורעננות, מושלם לכל אירוע. תהנה מהמרקם הפריך והטעמים העדינים שלו כתוספת מענגת לרפרטואר הארוחה שלך.