הכנת סלט גזר אסייתי היא מסע מענג אל הטעמים התוססים של המטבח האסייתי.
מחיתוך ירקות טריים ועד להקצפה של רוטב חריף, זה לוקח בערך 15 דקות להכין את הסלט המרענן הזה.
איך מכינים סלט גזר אסייתי – המרכיבים:
- 4 גזרים גדולים, מגוררים
- 1 מלפפון, פרוס דק
- 1 פלפל אדום, פרוס דק
- 3 בצלים, פרוסים דק
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ אורז
- 2 כפות (30 מ"ל) רוטב סויה
- 1 כף (15 מ"ל) שמן שומשום
- כף אחת (15 מ"ל) דבש או סירופ מייפל
- שן שום אחת, קצוצה
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- שומשום וכוסברה קצוצה לקישוט
- אופציונלי: צ'ילי אדום פרוס לחום נוסף
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית החליפו את הדבש בסירופ מייפל או נקטר אגבה.
- ודא שרוטב הסויה שבו אתה משתמש הוא ללא גלוטן עבור גרסה ללא גלוטן.
איך מכינים סלט גזר אסייתי – השלבים:
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הגזר המגורר, המלפפון הפרוס דק, הפלפל האדום והבצל האביבי.
- טורפים בקערה קטנה נפרדת חומץ אורז, רוטב סויה, שמן שומשום, דבש או סירופ מייפל, שום טחון וג'ינג'ר טרי מגורר להכנת הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הירקות בקערת המערבל.
- זורקים את הסלט עד שכל הירקות מצופים בצורה אחידה ברוטב.
- טועמים את הסלט ומתקנים תיבול, מוסיפים עוד רוטב סויה או סירופ דבש/מייפל במידת הצורך.
- מעבירים את סלט הגזר האסייתי לכלי הגשה או צלחות אישיות.
- מקשטים את הסלט בשומשום וכוסברה קצוצה.
- אם רוצים, מוסיפים צ'ילי אדום פרוס לתוספת חום.
- מגישים את הסלט מיד כתוספת מרעננת או כארוחה קלה ובריאה בפני עצמה.
יתרונות תזונתיים של סלט גזר אסייתי:
סלט גזר אסייתי הוא מאכל מזין המספק שפע של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. גזר עשיר בבטא-קרוטן, המועיל לבריאות העיניים, בעוד שמלפפונים ופלפלים מציעים הידרציה וויטמינים. הרוטב, עשוי חומץ אורז, רוטב סויה ושמן שומשום, מוסיף טעם ללא עודף קלוריות או שומנים לא בריאים.
תוספות או שדרוגים אפשריים לסלט גזר אסייתי:
כדי להוסיף גיוון לסלט גזר אסייתי, שקול לשלב ירקות נוספים כגון כרוב מגורר, נבטי שעועית או אפונת שלג. אתה יכול גם להוסיף חלבון על ידי הכללת עוף מבושל ומגורר, טופו או שעועית אדמה. לפריכות נוספת, מפזרים בוטנים מרוסקים או בצל מטוגן פריך מעל הסלט לפני ההגשה. התנסה עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את פרופיל הטעמים, כגון הוספת בזיליקום תאילנדי או נענע לטוויסט מרענן.