חיפוש

בורקס פילו גבינה: פינוק מושלם לכל שעה

בורקס פילו גבינה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

בורקס פילו גבינה היא מתאבן או חטיף מענג הכולל גבינת שמנת עטופה בשכבות של מאפה פילו פריך. המתכון הזה מציע איזון מושלם בין מרקמים וטעמים, כשהמאפה החום-זהוב מפנה את מקומו למילוי גבינה חמימה ודביקה.

איך מכינים גבינת פילו בורקס – המרכיבים

  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 6 דפים של מאפה פילו
  • 50 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
  • שומשום לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית החליפו את גבינת הפטה בחלופה של פטה טבעונית או טופו והשתמשו בתחליף ביצה טבעוני.
  • השתמשו במאפה פילו ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של המתכון.
  • שלבו עשבי תיבול שונים כגון שמיר או בזיליקום לתוספת טעם.

איך להכין בורקס פילו גבינה – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את גבינת הפטה המפוררת, גבינת הריקוטה, הביצים, גבינת פרמזן מגוררת, פטרוזיליה טרייה קצוצה, גרידת לימון, מלח ופלפל.
  3. מערבבים את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. פורסים דף אחד של בצק פילו על משטח עבודה נקי ומברישים אותו קלות בחמאה מומסת.
  5. מניחים מעל עלה נוסף של בצק פילו ומברישים אותו גם בחמאה מומסת. חזור על הפעולה עד שתהיה לך ערימה של 3 דפים של בצק פילו.
  6. מזלפים את תערובת הגבינה לאורך קצה אחד של ערימת בצק הפילו, ומשאירים גבול קטן.
  7. מגלגלים את בצק הפילו על תערובת הגבינה, מקפלים פנימה את השוליים כדי לעטוף את המלית לגמרי.
  8. ממשיכים לגלגל את המאפה עד לקבלת צורת בול הדוק.
  9. מברישים את החלק החיצוני של בול בול גבינת הפילו בחמאה מומסת ומפזרים שומשום.
  10. חוזרים על התהליך עם יתרת בצק הפילו ותערובת הגבינה.
  11. מניחים את בולי גבינת הפילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  12. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שמאפה הפילו זהוב ופריך.
  13. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שפורסים למנות.

תיהנו מבורקס פילו גבינה, עם מראה חיצוני פריך ופנים גבינתי טעים.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים כמתאבן או חטיף.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות