5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
ספגטי עם רוטב עגבניות הוא מאכל איטלקי קלאסי שלעולם לא מצליח לרצות. הפשטות של המתכון הזה מאפשרת לטעמי העגבניות, השום ועשבי התיבול לזרוח וליצור ארוחה מנחמת ומשביעה. מבישול הפסטה ועד לרתיחה של הרוטב בעל הטעם, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות להשלמתו.
איך מכינים ספגטי עם רוטב עגבניות – המרכיבים
- 300 גרם ספגטי
- 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- גבינת פרמזן מגורדת להגשה
- עלי בזיליקום טריים לקישוט
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית השמיטו את גבינת הפרמזן או השתמשו בחלופה טבעונית.
- השתמשו בספגטי או פסטה ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן.
- הוסף ירקות חתוכים כגון פלפלים, פטריות או קישואים לתוספת טעם ותזונה.
איך להכין ספגטי עם רוטב עגבניות – צעד אחר צעד
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים.
- מוסיפים את הספגטי למים הרותחים ומבשלים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה.
- בזמן שהספגטי מתבשל מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת או בסיר על אש בינונית.
- מוסיפים את השום הטחון למחבת ומקפיצים עד לריח, כ-1-2 דקות.
- מערבבים פנימה את העגבניות הקצוצות המשומרות, האורגנו המיובש, הבזיליקום המיובש, המלח והפלפל.
- מביאים את הרוטב לרתיחה ונותנים לו להתבשל כ-15-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מסמיך מעט.
- לאחר שהספגטי מבושל מסננים אותו היטב ומחזירים לסיר.
- יוצקים את רוטב העגבניות על הספגטי המבושל ומערבבים עד שהפסטה מצופה אחידה.
- מגישים את הספגטי עם רוטב עגבניות חם, מעוטר בגבינת פרמזן מגוררת ועלי בזיליקום טריים.
תיהנו מהספגטי מנחם וטעים עם רוטב עגבניות כארוחה דשנה לארוחת צהריים או ערב.
מתכון זה מיועד לשרת 2-3 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.