5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

קציצות ברוטב אדום היא מנה קלאסית ומנחמת המפגישה קציצות נימוחות ברוטב על בסיס עגבניות טעים. ארוחה דשנה זו מושלמת לארוחת ערב משפחתית נעימה או לאירוח אורחים.

איך מכינים קציצות ברוטב אדום – המרכיבים

לקציצות:

לרוטב האדום:

מרכיבים חלופיים:

איך להכין קציצות ברוטב אדום – צעד אחר צעד

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את בשר הבקר הטחון, בצל קצוץ דק, שום טחון, פירורי לחם, ביצה, 2 כפות שמרים, פטרוזיליה טרייה קצוצה, מלח ופלפל.
  2. מערבבים את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מעצבים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ.
  3. מחממים טפטוף שמן זית במחבת גדולה או במחבת על אש בינונית.
  4. משחימים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה, לאחר מכן מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.
  5. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון לרוטב האדום ומקפיצים עד לריכוך וריח.
  6. מערבבים פנימה את השימורים של העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, האורגנו המיובש, הבזיליקום המיובש, המלח והפלפל.
  7. מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מחזירים את הקציצות השחומות למחבת.
  8. מכסים ומבשלים את הקציצות ברוטב האדום כ-20-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקציצות מבושלות והרוטב מסמיך.
  9. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הצורך.
  10. מקשטים את הקציצות בעלי בזיליקום טריים לפני ההגשה.

 

תיהנו מהמנה הקלאסית הזו של קציצות ברוטב אדום עם הפסטה האהובה עליכם או עם לחם.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות