5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
קציצות ברוטב אדום היא מנה קלאסית ומנחמת המפגישה קציצות נימוחות ברוטב על בסיס עגבניות טעים. ארוחה דשנה זו מושלמת לארוחת ערב משפחתית נעימה או לאירוח אורחים.
איך מכינים קציצות ברוטב אדום – המרכיבים
לקציצות:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 50 גרם פירורי לחם
- ביצה 1
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמרים
- שמן זית לטיגון
לרוטב האדום:
- 400 גרם עגבניות קצוצות משומרות
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלי בזיליקום טריים לקישוט
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, השתמשו בתחליף בשר טחון מהצומח או בעדשים לקציצות
- השתמשו בפירורי לחם או שיבולת שועל ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של הקציצות.
- ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן אם אתה זקוק לגרסה ללא גלוטן.
איך להכין קציצות ברוטב אדום – צעד אחר צעד
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את בשר הבקר הטחון, בצל קצוץ דק, שום טחון, פירורי לחם, ביצה, 2 כפות שמרים, פטרוזיליה טרייה קצוצה, מלח ופלפל.
- מערבבים את החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן מעצבים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-3 ס"מ.
- מחממים טפטוף שמן זית במחבת גדולה או במחבת על אש בינונית.
- משחימים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה, לאחר מכן מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.
- לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון לרוטב האדום ומקפיצים עד לריכוך וריח.
- מערבבים פנימה את השימורים של העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, האורגנו המיובש, הבזיליקום המיובש, המלח והפלפל.
- מביאים את הרוטב לרתיחה, ואז מחזירים את הקציצות השחומות למחבת.
- מכסים ומבשלים את הקציצות ברוטב האדום כ-20-25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקציצות מבושלות והרוטב מסמיך.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח ופלפל לפי הצורך.
- מקשטים את הקציצות בעלי בזיליקום טריים לפני ההגשה.
תיהנו מהמנה הקלאסית הזו של קציצות ברוטב אדום עם הפסטה האהובה עליכם או עם לחם.
מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.