חיפוש

פשטידת פטריות פרווה בטעם של עוד

פשטידת פטריות פרווה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

התפנקות עם פשטידת פטריות פרווה היא חוויה מענגת, המציעה מנה מלוחה ומנחמת המתאימה לכל אירוע. מתכון זה כולל קרום מאפה מתקלף במילוי פטריות עשיר וטעים, מה שהופך אותו לאופציה מושלמת עבור צמחונים ושומרים על הגבלות תזונתיות. מהכנת המאפה ועד להקפצת הפטריות, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות להשלמתו.

איך מכינים פשטידת פטריות פרווה – המרכיבים

עבור המאפה:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 125 גרם מרגרינה קרה או חמאה טבעונית חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 6-8 כפות מי קרח

למילוי הפטריות:

  • 500 גרם פטריות, פרוסות דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 250 מ"ל מרק ירקות
  • 125 מ"ל חלב ללא חלב (כגון חלב שקדים, סויה או שיבולת שועל)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה או טימין טריים לקישוט

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח לכל מטרה נטול גלוטן למאפה והחליפו את הקמח לכל מטרה במילוי בחלופה ללא גלוטן.
  • ודא שכל המרכיבים טבעוניים אם אתה זקוק לגרסה טבעונית.

איך מכינים פשטידת פטריות פרווה – שלב אחר שלב

  1. בקערת מיקסר גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה והמלח למאפה.
  2. מוסיפים לתערובת הקמח את קוביות המרגרינה או החמאה הטבעונית, ולאחר מכן משפשפים בעזרת קצות האצבעות את השומן לתוך הקמח עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם.
  3. מוסיפים את מי הקרח בהדרגה לתערובת הקמח, מערבבים בעזרת מזלג עד שהבצק מתאחד.
  4. מעצבים את הבצק לכדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  5. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את מלית הפטריות על ידי חימום שמן זית במחבת על אש בינונית.
  6. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ והשום הטחון ומאדים עד לריכוך וריח.
  7. מוסיפים למחבת את הפטריות הפרוסות ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן והופכות לחום זהוב.
  8. מפזרים את הקמח על הפטריות ומערבבים היטב לציפוי.
  9. יוצקים בהדרגה את ציר הירקות והחלב הלא חלבי תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה לרוטב שמנת.
  10. מתבלים את מלית הפטריות במלח ופלפל לפי הטעם, ואז מסירים אותה מהאש ונותנים לה להתקרר מעט.
  11. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  12. מרדדים את בצק הבצק הצונן על משטח מקומח קלות כך שיתאים לתבנית פאי.
  13. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפאי וקוצצים את עודפי הבצק מהשוליים.
  14. יוצקים את מלית הפטריות לתבנית הפאי המרופדת במאפה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  15. מכניסים את תבנית הפאי לתנור שחומם מראש ואופים במשך 25-30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב ופריך.
  16. מוציאים את פשטידת פטריות הפרווה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט לפני שמקשטים בפטרוזיליה טרייה או טימין.

תיהנו מפשטידת פטריות פרווה שלכם כמנה עיקרית טעימה או כחלק מממרח ארוחת ערב נעימה.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים, תלוי בגודל המנות ובתיאבון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות