5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

משוואשה היא מנה מזרח תיכונית מענגת המשלבת את הטעמים הארציים של החומוס עם החמימות של הלימון והעושר של הטחינה. המטבל הקרמי והמלוח הזה מושלם להגשה כמתאבן או חטיף, בשילוב עם ירקות טריים או לחם פיתה חמים.

איך מכינים משוואשה – המרכיבים

מרכיבים חלופיים:

איך להכין משוואשה – השלבים

  1. מערבבים במעבד מזון או בלנדר את גרגירי החומוס המשומר, השום הטחון, הטחינה, מיץ הלימון, שמן הזית, הכמון הטחון, המלח והפלפל.
  2. מערבבים את החומרים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי, מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך.
  3. אם המשוואשה סמיכה מדי, אפשר לדלל אותה במעט מים, להוסיף כף בכל פעם עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  4. טועמים את המשוואשה ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או מיץ לימון כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
  5. מעבירים את המשוואשה לקערת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה טרייה.
  6. מזלפים מעט שמן זית מעל ומפזרים פפריקה או סומאק לתוספת טעם ומשיכה ויזואלית.
  7. מגישים את המשוואשה עם ירקות טריים, פיתות חמימות או קרקרים לטבילה.

תיהנו מ משוואשה קרמית וחריפה כמתאבן טעים, ממרח או סלט לכל אירוע.

מתכון זה מיועד לשרת 4-6 אנשים כמתאבן או חטיף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות