מצרכים
לתחתית
280 גרם קמח לבן שווה 2 כוסות אחת פעמי לשתיה חמה
1 אבקת אפייה
70 גרם סוכר לבן שווה 1/3 כוס
1שקית סוכר וניל
200 גרם חמאה קרה
4חלמונים L
מצרכים הדרושים למלית
500מ"ל שמנת מתוקה 38% שווה 2 מיכלים
200 גרם סוכר שווה
1 כוס
1 פודינג וניל
1 שמנת חמוצה 15%
300 גרם גבינת שמנת30%
200 גרם גבינה לבנה 9%
גם אפשר רק
500גרם גבינה לבנה 9%
אבל יותר טעים עם גבינת שמנת
מתכון קל להכנת עוגת גבינה פירורים לשבועות
מתכונים נוספים
מתכון לקינוחים בכוסות : פינוק מתוק לכל אירוע
טריקולד בכוסות מתכון מעלף
קינוח גבינה בכוסות מתכון ב-5 דקות
אופן ההכנה
1. במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורים וממשיכים ללוש עם הידיים עד לקבלת בצק חלק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים .
3. ואופים בחום שחומם מראש ל180 מעלות כ 25 דקות או עד להזהבה ושמים בצד עד להכנה המלית .
4. אופן הכנת המלית.
5. מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר פודינג וניל ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
6. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות רק עד לאיחוד.
7. משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
8. מפוררים בידיים את הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים 2 כפות פירורים בכוסות כינוחים מעל מלית הגבינה. ומסיימים עם פירורים.
9. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות מומלץ לילה שלם.
10. אפשר לשמור במקפיא כחודש ימים.
11. ומוציאים שעתיים לפני ההגשה .
מתכון של גקלין פדלון.