המבורגר ביתי מתכון מושלם
מתכון של השף שמואל ששון
המבורגר נכון יש הרבה אבל זה מנצח
צריך לדעת את הכללים להכנת המבורגר גדול וטעים, ולקנות בשר טרי וטוב. ההכנה לא מסובכת, אבל מי שרוצה תוצאה מעולה חייב להקפיד לבחור בשר טרי בלבד. החכמה היא לחלק את הבשר בין בשר רזה וארומטי, כמו שייטל או אפילו סינטה, לבין בשר שמן שיעניק להמבורגר את אחוז השומן הנחוץ. השומן עצמו נמס בהכנה ומעניק עסיסיות לבשר.
נתח מומלץ הוא כמובן השפונדרה או קשתית בעברית
מכסה ורד הצלע וצוואר הם החלקים השמנים יחסית האהובים עלינו ואפשר לחלק ביניהם – "אצבעות" שבין הצלעות, גם נפלא. חלוקה של 50% – 50% בין בשר שמן לרזה תעניק לנו קציצה רזה יחסית, כמעט רזה מדי. מעבר לזה, כל אחד עומד בין התאוות שלו והדיאטנית.
מצרכים להכנת המבורגר ביתי:
1.200 ק"ג בשר בקר טרי
פלפל שחור גרוס
2-3 בצלים גדולים
½ כוס שמן לטיגון
½ כפית מלח
¼ כוס מי סודה
ואפשר גם:
2 כפות קוניאק
3 כפות רוטב ברביקיו
שום כתוש
ועוד תוספות…
כך מכינים:
את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר.
מניחים לשעה על מסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף לגמרי. מצננים במקרר.
חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר, עם "החורים הגדולים" פעם אחת ולא יותר.
טוחנים את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר.
מוסיפים מלח ומי סודה, מערבבים – ממש לשים כמו בצק אבל לא יותר מדי – ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות שעתיים.
אם רוצים להוסיף עוד מרכיבים, כמו רוטב הברביקיו, מוסיפים יחד עם הסודה, לפני הצינון.
יוצרים קציצות עגולות בגודל קבוע, ומשטחים ביד. שפים משתמשים בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים איתה פנקייק וביצי עין.
מסדרים על נייר אפיה ומניחים לנוח שוב, במקרר.
צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה, וזהו. מגישים על לחמנייה, עם חסה, פרוסות בצל סגול ומלפפון חמוץ. ונא לא לשכוח צ'יפס.
מתכון נוסף להמבורגר: