3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול
עוגיות שוקולד שיבולת שועל פריכות
זמן הכנה: כ- 30 דקות
מרכיבים:
- 50 גרם חמאה מומסת או 1/3 כוס שמן (לגרסה פרווה)
- ½ כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס שיבולת שועל (קוואקר להכנה מהירה)
- 70-80 גרם שוקולד מריר קצוץ (רצוי עם אחוז מוצקי קקאו גבוה)
עוגיות שיבולת שועל – חן במטבח
מתכונים נוספים
עוגיות שיבולת שועל ללא קמח וסוכר: מתכון טעים בלי רגשות אשם
עוגיות שיבולת שועל בננה תענוג בריא
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ציפס ב-3 דקות
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה המומסת (או השמן) עד לאיחוד.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים עד ליצירת בצק אחיד.
- מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בבצק (ניתן לערבב בידיים).
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ולשים היטב עד לפיזור אחיד.
- מרדדים את הבצק בידיים על נייר אפייה משומן לעלה דק (כחצי ס"מ).
- אופים בתנור כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- חותכים מיד את העוגיות לגודל הרצוי בעודן חמות.
- מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.
טיפ: אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.
בתיאבון!
צילום והכנה: עינב