חזה עוף בציפוי טמפורה ורוטב צ'ילי מתוק
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת חזה עוף בטמפורה:
2 חזה עוף(פרפר) חתוך לקוביות
לבלילת הטמפורה:
כוס קמח תופח מנופה
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כוס קרונפלור
מלח
ביצה
פלפל שחור גרוס
כוס מים קרים או ניתן להמיר לכוס סודה קרה(ואז מוותרים על אבקת סודה לשתייה)
לרוטב צילי:
2 שיני שום כתושות
שמן
כף פפריקה
כף סילאן
חצי כוס רוטב צילי מתוק מעורבב במעט מים חמים
מלח
פלפל שחור גרוס
לציפוי :
שומשום
אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת בלילת הטמפורה: מערבבים את כל החומרים במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה אמורה להיות סמיכה.
2. טובלים את החזה עוף בבלילת הטמפורה(מומלץ לשים במשך חצי שעה בקירור על מנת שהבלילה תספג אבל זה לא חובה). ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
3. מתחילים בהכנת הרוטב צילי: בשמן חם,מטגנים את שיני השום,מוסיפים פפריקה,סילאן,רוטב צילי מתוק,פלפל שחור,מלח ומערבבים היטב במשך 5 דקות ואז מכניסים לרוטב את קוביות חזה העוף ומערבבים מעט (בערך 5 דקות) עד שהרוטב מצפה את קוביות החזה עוף,לסיום מפזרים שומשום ומגישים.
ניתן להגיש את קוביות חזה העוף המטוגנות ללא הרוטב בתור חטיף.
מתכון נוסף לחזה עוף בטמפורה: